Na het onnodige puntverlies door het gelijke spel van een week eerder waren de mannen van Groeneweg gebrand op een goed resultaat in hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander Unitas die vooraf door iedereen gezien worden als een ploeg die om de bovenste plaatsen gaat strijden moest aan de zegekar gebonden worden.

beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en probeerden elkaar onder druk te zetten wat een rommelig begin opleverde met aan beide kanten onnodig balverlies. De thuisploeg kreeg gedurende de eerste helft meer controle over de wedstrijd en dit leverde enkele goede mogelijkheden op voor Bziker, Doran en Nepomucenon helaas voor de thuisploeg was de keeper een flinke sta in de weg of ging de bal net naast of over.

Ook de mannen van Unitas lieten zich aanvallend zien en het was even billen knijpen toen hun rappe spits aan de aandacht leek te ontsnappen maar de die deur werd vakkundig dicht gesmeten door Broer en van Ballengooijen. De mannen van Groene weg hielden het betere van het spel en de gasten uit Gorinchem mochten van geluk spreken dat ze met een 0-0 stand de rust bereikte.

Nu kwam GSC/ODS wel scherp uit de kleedkamer en werd het kleine aanvalsoffensief wat Unitas gelijk na rust op de mat probeerde te leggen vakkundig door het dynamische middenveld D. Gooshouwer, Pankaras en Stellingwerf in de kiem gesmoord. Toch moesten de mannen van Groeneweg het hoofd buigen toen het hechte verdedigingsblok J. Gooshouwer, Broer, Stal en Kordelaar uit elkaar gespeeld werden en uit de weggegeven hoekschop een speler van Unitas hangend op Bziker de 0-1 binnen de palen knikte.

Dat het met de veerkracht en mentaliteit in deze groep wel goed zit hadden de mannen van GSC/ODS in de voorbereiding al een paar keer getoond en ook nu rechte de mannen van de thuisploeg hun rug en trokken massaal ten aanval om de gelijkmaker af te dwingen. Wat al gauw tot enkele hachelijke momenten voor het doel van Unitas opleverde. Met van de Wall voor D. Gooshouwer en van Dijk voor Nemopmuceno werden de duimschroeven aangedraaid en kwamen de gasten een aantal keer goed weg.

Loon naar werken kregen de mannen van Groeneweg zeker toen ook de keeper van Unitas machteloos was op de uithaal van Doran die het leder snoeihard in de kruising schoot en de verdiende gelijkmaker hiermee aantekende. De thuisploeg rook bloed en bleef de tegenstander afjagen en onder druk zetten. Dit leverde de mannen van Groeneweg in de 90ste minuut een strafschop op die onberispelijk door Bziker in de touwen werd gejaagd wat met het oog op de klok de dik verdiende 3 punten leek op te leveren. Met Keenswijk in de ploeg voor Bziker leek de overwinning veilig te worden gesteld.

De mannen van Unitas die in de blessuretijd nog op jacht gingen naar eerherstel zagen hun inzet tegen de verhoudingen in beloond worden toen een zondagsschot door een woud van spelers en wellicht van richting veranderd in de “dying seconds” van de blessure tijd de bal achter van Ballengooijen plofte en de onterechte 2-2 op het scoreformulier verscheen. Er was voor de mannen van GSC/ODS geen tijd meer om het tij te keren en zo kregen de mannen van GSC/ODS te weinig en wacht volgende week de volgende proef tegen Noordeloos .