Na de eerste overwinning, vorige week op Noordeloos, stond deze zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Asperen op het programma. Een ploeg die deze competitie nog niet had verloren en de volle buit overal had binnengehaald. De ploeg van Dennis Groeneweg kon dus de borst nat maken deze middag. Om een goed resultaat binnen te halen was opperste concentratie nodig.

GSC/ODS trok al gauw het spel naar zich toe maar keek na 6 minuten spelen toch tegen een achterstand aan toen de middenvelder van Asperen besloot een vliegtuig neer te halen en de bal snoeihard omhoog schoot. De dalende bal werd totaal verkeerd ingeschat door Brian van Ballengooijen en de losgelaten bal – je kon het niet eens een kans noemen – viel pardoes voor de voeten van de spits van Asperen, die dit cadeautje gretig uitpakte en het leder in het lege doel tikte.

Gezien het spelbeeld leek er geen man overboord en had GSC/ODS uiteraard nog zeeën van tijd om deze achterstand om te buigen. De ploeg ging echter te gehaast en zonder rust in het spel op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor was er van vlot combinatiespel weinig meer te zien en de thuisploeg beperkte zich alleen nog maar tot verdedigen en tijdrekken, door bijna iedere bal over de omheining of naar het naburige bijveld te schieten. Toch mocht de thuisploeg z’n keeper dankbaar zijn dat ze, zonder ook maar 1x zelf tussen de palen van GSC/ODS geschoten te hebben, met een voorsprong de rust haalde. Met katachtige reddingen wist hij zijn ploeg er enkele keren doorheen te slepen, zodat Asperen met een goed gevoel de kleedkamer kon opzoeken.

Met een andere tactiek de 2de helft waarin de ploeg van Groeneweg met 3 man achterop ging spelen en de met een lichte blessure aan de kant gebleven aanvoerder Joey Gooshouwer binnen de lijnen kwam voor Joeri van Kordelaar werd de jacht op Asperen geopend. Dat de thuisploeg er nu wat vaker uitkwam was het ingecalculeerde risico wat de Dordtse ploeg op jacht naar de winst nam. Onder leiding van Joeri Broer en de overgebleven 2 achterhoede spelers Johan Stal en Edgar Keenswijk werden counters vakkundig in de kiem gesmoord. De vier spitsen voorin maakte het de verdediging van Asperen voortdurend lastig en de verdiende gelijkmaker hing in de lucht.

Met de strijd tegen de klok en de muur van Asperen en een uitblinkende doelman moest GSC/ODS alle zeilen bij zetten om een goed resultaat. Met een andere tactische zet, door het inbrengen van Rens van Dijk voor Raiclen Nepomunceno, werd de druk op Asperen opgevoerd. Met de dik verdiende gelijkmaker van Arie Pankras tot gevolg. Met nog genoeg minuten op de klok werd getracht de volle buit binnen te slepen. Met kunst en vliegwerk moesten de mannen van Asperen de op winst gebrande mannen van GSC/ODS van zich afhouden. Door middel van het vertragen van het spel en kleine overtredingen probeerden ze het ritme van de ploeg te breken.

Een diepe bal in ‘de 16’ van Asperen werd verkeerd beoordeeld met een handsbal tot gevolg. De door de scheidsrechter terecht toegekende penalty kon voor de ploeg uit Dordrecht de verdiende voorsprong betekenen. Met Denzel Bziker achter de bal voor zijn 1 op1 duel met de uitstekend keepende doelman van Asperen was dit nog geen zekerheid volgens het publiek langs de kant. De onverstoorbare Bziker schoot het leder echter doeltreffend tussen de palen en zo de verdiende 1-2 op het formulier. Nu was het Asperen wat plotseling deel moest gaan nemen aan de wedstrijd.

De 2-2 leek dichtbij te zijn maar nu was het Brian van Ballengooijen die liet zien best goed te kunnen keepen en de bal onder de lat vandaan en over het doel wist te tikken. Met een slimme handsbal ten koste van een tweede gele kaart wist Johan Stal een goede kans voor Asperen om zeep te helpen en zo ook zijn team van dienst te zijn. Yassine Mabrouki werd nog binnen de lijnen gebracht voor Thayrison Doran om de balans achterin weer te herstellen. De overwinning kwam ondanks de lange extra tijd vanwege het tijdrekken van Asperen echter niet meer in gevaar en zo kreeg GSC/ODS loon naar werken en mocht het verdiend de 3 punten mee naar huis nemen.