In een reeks van pittige wedstrijden moest trainer Dennis Groeneweg zijn team zien te coachen naar een winstpartij op het sterke ZBC’97. Voor de Dordtenaren geen onbekende tegenstander, waarvan de laatste jaren niet gewonnen kon worden. Gezien het grote aantal bekenden bij de gasten was iedereen helemaal gebrand op de winst.

Vanaf de aftrap probeerde GSC/ODS het spel naar zich toe te trekken en dit leidde in de zevende minuut bijna tot de eerste treffer. Joey Gooshouwer zag zijn kopbal op de paal uiteen spatten en de rebound kon door broertje lief Dylan niet worden benut. Hij zag zijn schot via het been van een tegenstander over het doel verdwijnen. De mannen van Groeneweg bleven in die fase de achterhoede van ZBC’97 onder druk zetten, wat tot nog enkele kansen leidde.

Dat de ploeg van ZBC’97 over individueel goede spelers beschikt bleek al snel toen ook zij de schroom van zich afgooiden en druk richting het doel van Brian van Ballengooijen probeerden te ontwikkelen. Dit leidde tot enkele schietkansen voor de gasten, maar de hechte verdediging van GSC/ODS en het goed omschakelende middenveld wist de meeste schoten te kraken of anders was Brian een sta in de weg. GSC/ODS wist zich er bij vlagen goed onderuit te voetballen en het was de diep gestuurde Thayrison Doran, die de achterlijn haalde, zijn directe tegenstander uitspeelde en de goed meegelopen Denzell Bziker bediende, die het leder beheerst in het doel van ZBC’97 deponeerde.

Dat de ploeg van GSC/ODS de linies in balbezit kort op elkaar wist te houden zorgde voor enige frustratie bij de gastheren, die op een muur van GSC/ODS liepen. De gasten mochten dan ook blij zijn dat ze met 11 man de rust haalden toen er stevig op Joey Gooshouwer werd doorgegaan en deze charge slechts werd bestraft met een gele kaart. De keeper van de gasten wist met enkele reddingen zijn team er doorheen te slepen en zo gingen beide ploegen met een stand van 1-0 de rust in.

Na de rust was het spelbeeld wat eenzijdiger en had de ploeg van Groeneweg vanaf het begin het betere van het spel en wist vrij eenvoudig de mannen van ZBC’97 van de eigen goal te houden. De ruimtes op het veld werden groter en daar wisten de gastheren een paar keer aardig van te profiteren zonder dat dat tot één of meerdere treffers leidde. De gasten hadden meer en meer overtredingen nodig en de frustratie richting de scheidsrechter nam ook toe. Dit leidde tot een gele kaart vanwege aanhoudende commentaar op de leiding. De betreffende speler was het hier duidelijk niet mee eens en liet dit in woord en gebaar zodanig merken dat het hem een rode kaart opleverde.

Niet veel later was het de diepgaande Denzel Bziker die de bal keurig terugbracht, de ‘zestien meter’ in en Arie Pankras een scoringskans bood. Hij zag zijn poging echter op de doelman stranden, maar de immer alerte Ismaël Stellingwerf wist de rebound wel te benutten en de voorsprong uit te breiden naar 2-0. Dat de ploeg van Groeneweg zich niet liet verleiden om mee te gaan in het spel van ZBC’97 tekende voor de groei die het team heeft doorgemaakt. Ze wisten met een man meer op het veld de bal in de ploeg te houden en de wedstrijd volwassen uit te spelen. Dat de gasten de wedstrijd niet gingen winnen werd voor iedereen langs de kant wel duidelijk. Dit werd ook gevoeld door de mannen van ZBC’97, die het duel zelfs met negen man moesten eindigen na een directe rode kaart vanwege een slaande beweging richting de wederom sterk spelende Edgar Keenswijk.

De winst op deze taaie en lastige tegenstander moet het geloof in eigen kunnen goed doen. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Herovina, wederom een test voor het steeds beter presterende GSC/ODS. Als de ploeg deze volwassen lijn kan doortrekken zullen ze best nog wel eens tegen een zeperd oplopen, maar kunnen ze het iedere tegenstander moeilijk maken en kan er een mooi seizoen ontstaan.