De eerste van acht derby’s heeft Zondag-1 een zure nederlaag opgeleverd. Op deze heerlijke nazomermiddag werd de competitie gestart met een bezoek aan SC Emma, dat in de eerste helft helemaal niets had in te brengen tegen een sterk spelend GSC/ODS. De ploeg van Mo Duzgun schiep zichzelf zes kansen, waarvan minimaal de helft benut had moeten worden. Aan de andere kant gaven de bezoekers niets weg, dus stond er halverwege een brilstand op het scorebord.

Na rust speelde de oude voetbalwet weer eens op; als je zelf niet scoort, dan krijg je er eentje om je oren. SC Emma kwam er wat vaker uit en had aan twee kansen genoeg om één treffer te produceren. Er volgden zelfs nog twee kansen op 2-0, maar daarmee zouden de gastheren wel erg rijkelijk beloond zijn. GSC/ODS hield het meeste balbezit, werkte hard, maar de overtuiging van voor rust vloeide zienderogen weg. Bij de weinige mogelijkheden die nog volgden stond het vizier andermaal niet scherp.

Een punt was wel het minste waar Zondag-1 dit weekend recht op had, maar in de voetballerij gaat het nu eenmaal om scoren. Ondanks de komst van een volledig nieuwe voorhoede bleek dit oude euvel de ploeg toch weer op te breken. Laten we hopen dat het ‘gewoon zo’n middag’ was waarin het even niet lukte. Komend weekend speelt Zondag-1 thuis tegen het Rotterdamse SV Charlois. De bal gaat om half drie rollen.