Na de zure en onterechte nederlaag van vorige week stond de zware thuiswedstrijd tegen stadgenoot DFC op het programma. Wederom een zware klus voor de mannen van GSC/ODS tegen een klasse hoger uitkomende tegenstander.

De stadgenoot begon fel aan het duel en probeerde gelijk een doorbraak te forceren, maar de thuisploeg liet zien dat ze de afgelopen periode enorm gegroeid zijn en wist de gelederen gesloten te houden en probeerde met overleg en rust in het spel gaten in de hechte verdediging van DFC te vinden. Na een minuut of 7 op de club van het D. Gooshouwer die het duel op het middenveld won en gelijk diep ging met een puntgave voorzet op Pankaras leek de 1-0 in de maak. Helaas voor de thuisploeg stuitte het leder net te ver op waardoor zijn schoot tot een afzwaaier werd gepromoveerd.

Het felle DFC probeerde de ploeg van GSC/ODS onderdruk te zetten met stevige duels, maar de mannen van D. Groeneweg lieten zich niet uit de tent lokken en indien nodig was daar de uitstekend fluitende scheidsrechter die de grens van het toelaatbare bepaalde. Zonder dat de thuisploeg veel kansen wist te creëren omdat de ploeg af en toe te traag was in de opbouw waardoor DFC de kans kreeg om zich weer goed op te stellen. Gaf de thuisploeg ook niet veel weg, Toch moesten de mannen van GSC/ODS vlak voor rust een bittere pil slikken toen een bal in de 16 meter werd doorgekopt en door de vrijstaande spits van DFC langs van Ballengooijen werd geschoven en de 0-1 op het bord verscheen.

Met in de rust kuiters in de ploeg voor Pankaras, ging de thuisploeg op jacht naar de gelijk maker. Het is fijn om te zien dat er een ploeg met karakter staat die zich niet zomaar bij een nederlaag neerlegt. In de jacht op de gelijkmaker gaf de ploeg wat meer ruimte weg en hier leek DFC van te profiteren en de 0-2 aan te tekenen.  Na een heldere en duidelijk uitleg van grensrechter B. Groeneweg werd deze treffer terecht geannuleerd en kon de jacht op een resultaat doorgaan.

Deze gelijkmaker had ook zeker op het scorebord kunnen verschijnen als de mannen van GSC/ODS met wat meer overleg en oog voor elkaar hadden gehad dan had dat zeker 3 100% kansen opgeleverd. De tegenstanders in de beker zijn van een dusdanig niveau waarin je zulke kansen niet kan laten liggen, omdat deze ploegen aan een paar kansjes genoeg hebben om te scoren. Een onverzettelijk GSS/ODS had zeker een punt verdient op basis van het vertoonde spel en de onverzettelijkheid die de ploeg toont.