Met wederom een uitwedstrijd op het programma stond voor de ploeg van Groeneweg de eerste competitie wedstrijd op het programma tegen SVS’65 in Spijk. Na de toch wel dramatisch verlopen bekerwedstrijd, waar in de 2de helft wel wat herstel werd getoond, was dit wederom een serieuze test voor GSC/ODS zaterdag 1.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter greep de ploeg uit Dordrecht de gastheren bij de strot en werd en met vlot combinatiespel de aanval gezocht, de pijlsnelle Doran was een ware plaag voor zijn tegenstander en liet hem keer op keer zijn hielen zien. De tactisch sterke Pankras en Stellingwerf dicteerden het spel en de mannen van SVS’65 wisten niet waar ze het zoeken moesten. Een schot van Doran spatte op de lat uiteen en ook de rebound werd door Kuiters op de dwarsligger geplaatst. Na een sublieme pass van Stellingwerf werd Pankras weggestuurd, die koel bleef en het leder met speels gemak in het doel deponeerde en de 0-1 op het scorebord bracht. De ploeg had zonder overdrijven de wedstrijd binnen 20 minuten moeten beslissen en de voorsprong moeten uitbreiden naar 3 of 4 nul.

De mannen van SVS’65 kwamen er eigenlijk niet aan te pas en mochten van geluk spreken dat ze na een half uur spelen de wedstrijd mochten vervolgen met 11 man, omdat een charge van achteren op Kuiters niet met rood werd bestraft, waar dat wel had gemoeten. Kuiters moest met het op het oog een pittige enkelblessure het veld verlaten en zijn vervanger was de jonge Conde Fernandez. De mannen van van GSC/ODS werden wat slordiger in hun spel maar zagen de gastheren tot aan de rust geen enkel schot tussen de palen lossen. Zodat Keeper Van Ballengooijen buiten wat achterballen niks te doen kreeg.

Of het gemakzucht was, gebrek aan concentratie of het overwicht in de eerste helft maar de mannen van GSC/ODS kwamen niet sterk uit de kleedkamer en nog geen 2 minuten na rust ging er van alles fout waar de vooraf voor gewaarschuwde rechterkant van SVS’65 vrij mochten voorgeven, de bal over het verdedigende centrum vloog en de back te laat naar binnen was geknepen en de geheel vrijstaande spits de bal hard langs de vaststaande Van Ballengooijen kon koppen. Zonder voor rust ook maar 1 kans te hebben gekregen stonden de gastheren plotseling op gelijke hoogte met GSC/ODS 1-1. Het spel aan Dorstse zijde werd slordiger op jacht naar de voorsprong en van de vooraf uit gestippelde tactiek was niet veel meer zichtbaar.

De mannen van SVS’65 wisten zelf niet veel meer te creëren. De spaarzame hoogtepunten voor de toeschouwers kwamen toch van zijde van GSC/ODS, dat uit een corner de bal van de lijn gehaald zag worden, en een goede vrijetrap van Stellingwerf al dan niet voor of achter de lijn door de doelman uit het doel geranseld zag worden. Deze goalie eiste sowieso in de 2de helft een hoofdrol op door met een katachtige reflex op 5 meter een bal van Pankras te keren en zo een punt voor zijn ploeg uit het vuur te slepen. De mannen van GSC/ODS mogen dit onnodige puntverlies zichzelf aanrekenen door het vele aantal goede kansen in vooral de eerste helft niet te benutten en zo een riante voorsprong te verkrijgen en de hoop van SVS’65 op een goed resultaat te ontnemen.