Na een lange en goede voorbereiding waarin goede resultaten geboekt werden stond voor de ploeg van Dennis Groeneweg en zijn staf de eerste echte wedstrijd op het programma in de zeer zware bekerpoule met louter ploegen die in hogere klasse uitkomen. 

De eerste tegenstander in de poule was Klundert uitkomend in de 3de klasse wat ook nog eens kon terugvallen op het thuisvoordeel. Beide ploegen begonnen fit aan de wedstrijd en de Dordtse ploeg liet zien dat ze van de afgelopen jaren hadden geleerd en speelde compact maar ook met zelfvertrouwen. Nadat de thuisploeg aanvankelijk het spel naar zich toe probeerde te trekken. Waren het de mannen van GSC/ODS die de schroom onder leiding van het defensieve trio J. Gooshouwer, Stellingwerf en Kordelaar van zich af wierpen en zich in de wedstrijd melden.

zonder al te veel kansen weg te geven en steeds meer druk naar voren te ontwikkelen werden de backs Doran en Mabrouki veelvuldig in het spel betrokken. Dit leverde kleine kansen op voor de spitsen Bziker en Nepomuceno. Die echter door de verdediging van Klundert en de keeper vakkundig onschadelijk werden gemaakt. Toch liet de ploeg zien zich goed te kunnen meten met de hoger spelende gastheren. De meeste aanvallen van de mannen van Klundert werden al een vroeg stadium door het sterk spelende blok D. Gooshouwer en Stal in de kiem gesmoord. Toch moest de ploeg na een onoplettendheid een goal toestaan, en met een kleine achterstand de kleedkamer opzoeken.

Met de in de rust ingebrachte Kuiters voor Mabrouki  gingen de mannen van GSC/ODS op jacht naar de gelijkmaker. Dat hierdoor de ruimtes wat groter werden moest de ploeg wel blijven opletten voor de soepel combinerende gastheren. Na een minuut of 7 spelen was het aanvoerder J. Gooshouwer die met een goede diepe bal Nepomoceno vond die op zijn beurt de tegenstander de baas was en de keeper van Klundert het nakijken gaf en de 1-1 op het scorebord schoot. Dit was het sein voor de mannen van Klundert  om er een schepje boven op te doen en te laten zien waarom ze in de 3de klasse spelen. Door dat er te laat druk op de bal werd geven kon de aanvallende middenvelder van Klundert vrij aanleggen en de bal op fraaie wijze buiten bereik van van Ballegooijen in de kruising draaien 2-1.

Niet in het minst onder de indruk werd er door de mannen van Groeneweg een schepje boven op gedaan en werd de Krey ingbracht voor J. Gooshouwer en Stellingwerf naar het middenveld gestuurd. De druk werd opgevoerd en de thuisploeg werd het vuur aan de schenen gelegd. met de wegtikkende tijd op de achtergrond werd er wederom op jacht gegaan naar de verdiende gelijkmaker de wissels v.d. Wall, Oosting en Fernadez zorgde voor vers bloed in het team en het was de uitstekend spelende Stellingwerf die Bziker vond die de het duel met de uitkomende keeper van Klundert won en uit de draai de 2-2 binnen schoot in de 89ste minuut.

Nog in de euforie van de gelijkmaker stond het team niet op te letten en werd er een bal achter de laatste linie van GSC/ODS gelegd. Waar Fernadez de klus leek te klaren was het toch de slimme spits van de gastheren die het duel won en alleen ten koste van een overtreding gestopt kon worden… strafschop. Met van Ballegooijen op de lijn en de spits van Klundert achter de bal hield iedereen zijn adem in en was het van Ballengooijen die met een katachtige reflex de bal uit de hoek wist te tikken en ook de reboud vakkundig wist te pareren. Door de wissels en de drinkpauze vanwege de warmte zou er zo’n 5 minuten extra tijd aan toegevoegd worden en leek de wedstrijd in een verdien gelijk spel te eindigen.

Hier dacht de scheidsrechter echter anders over en verdubbelde de blessure tijd naar zo’n 10 minuten en uitgerekende in de laatste seconde van deze tijd liet de leidsman en met 3 man buitenspel standen gastheren een vrije door toch houden naar van Ballengooijen die de 3 tegen 1 situatie niet in zijn voordeel kon keren. Dat de mannen van GSC/ODS dit onrecht niet verdiende daar zal vriend en vijand het over eens zijn geweest. Toch mag de ploeg trots zijn op de geleverde prestatie en het vertoonde spel. Als het team dit kunnen volhouden zullen ze voor iedere tegenstander een lastig te bespelen tegenstander zijn.