Met maar liefst 9 afwezigen en een drietal spelers die van tevoren met het nodige tapewerk bij elkaar moesten worden gehouden stond toch de eerste competitie wedstrijd op het programma tegen Heerjansdam 6. Een lastige opgave voor gelegenheidscoach Daniel Jansen.

Al snel bleek dat de gasten over een goede stel voetballers beschikten, maar dat de mannen van GSC/ODS een hecht team vormen. Met een goede tactiek en de juiste teamspirit maakte ze het de gasten dan ook zeer lastig. Het ijzersterke centrum Danny en Martijn wist keer op keer de aanvallen van Heerjansdam onschadelijk te maken en anders was daar altijd nog de rustige en uitstekende keeper Jeroen die zijn doel met verve verdedigde. Het tactisch slimme middenveld wist een aantal keer goed de spitsen Davy en Patrick in stelling te brengen en het was aanvoerder Brandon die zijn tactisch inzicht tentoonspreidde en Davy wegstuurde die beheerst de 1-0 tussen de palen tikte.

Een enorme domper voor coach Jansen was dan ook het uitvallen van Davy en ook Bas waardoor hij al ruim voor rust door al zijn wisselmogelijkheden heen was en Ryan na maanden van blessureleed zijn rentree maakte en ook Daryl fris en fruitig uit zijn nachtdienst binnen de lijnen verscheen. Door deze snelle wissels moest er tactisch weer het een en ander veranderd worden en werd er wederom beroep gedaan op de teamgeest. Zonder verdere schade op te lopen wist de ploeg met een minimale voorsprong tegen een zeer sterke tegenstander, die ook nog eens kon putten uit een goed gevulde bank, met wissels de rust te bereiken.

Daniel werd inmiddels terzijde gestaan door good old Jan Hartman die zich gehaast had om toch nog zijn ploeg met zijn coaching te kunnen helpen. Met dit op bakken vol ervaring terende tweetal langs de kant en de hulp van Tony, moest zaterdag-5 de tweede helft zeker aan de bak. De op de linksback acteerde Patrick bleek een ware openbaring en een tactische meesterzet met de altijd stabiele Nathan op de rechterkant en het sterke centrum stond in ieder geval de verdediging als een huis. De sterk spelende links- en rechtshalf Damian en Jordy legden veel strijd en passie in de wedstrijd waardoor iedere tegenstander het moeilijk met ze zal hebben,

De in de voorhoede spelende Daryl en Ryan waren enorm goede aanspeelpunten en het karakter van de ploeg zou deze middag de doorslag geven. Ondanks dat tegenstander Heerjansdam misschien wel over de betere spelers beschikte had GSC/ODS het betere team, waarin niemand verzaakte en voor iedere meter streed. Ondanks de druk van de gasten bleef de ploeg met soms wat kunst en vliegwerk op de been en leken met het verstrijken van de tijd ook de spieren het te begeven en sloeg de kramp bij een aantal spelers toe. Het was knokken voor de zege en de linies gesloten houden. Op werkelijk briljante wijze wist Dylan zijn ploeg de nodige lucht te geven door met een schitterende lob de keeper van Heerjansdam te passeren en 5 minuten voor tijd de 2-0 aan te tekenen. Deze marge kwam niet meer in gevaar en het karakter van de ploeg heeft deze middag de doorslag gegeven en de verdiende zege opgeleverd.