Het is altijd maar weer afwachten of de felbegeerde ‘doorstroming’ van jong talent hand in hand gaat met aanwas van nieuwe jongelingen, maar sinds we bij GSC/ODS met Mini’s Day zijn begonnen zit dat we snor. Ook afgelopen zaterdag kwamen er tien kinderen, waaronder nieuwelingen Kerem (2019) en zijn zus Eliz (2016). Langs de kant keek Jaylino (2017) toe en hopelijk vond hij het zo leuk dat hij komende zaterdag ook mee gaat doen.

Trainer Peter had geen verplichtingen bij de selectie en kwam dus weer eens helpen. Onder de bezielende leiding van trainers en enkele ouders werd het bekende trainingsprogramma afgewikkeld. Halverwege was er voor de deelnemers siroop en na afloop bananen. Ouders van Rafi; nog bedankt daarvoor! Aan het eind namen Peter, Rafi en Omer Asaf afwisselend plaats onder de lat en mochten alle kinderen een paar keer proberen om hen te laten vissen. En dat lukt best vaak !

Vanaf komend weekend gaan de oudste mini’s (van 2016) voor het eerst ook partijtje spelen, twee tegen twee op een veldje in een tenue. Op deze manier bereiden we ze voor op hun overgang naar de JO7, na de zomer van 2022. Want de doorstroming houdt natuurlijk nooit op. We herstellen trouwens ook weer een oude traditie, want komend weekend kiezen we uit de mini’s een Pupil van de Week. Die gaat de aftrap doen bij Zaterdag-1, krijgt een frietje en een drankje én een bal met handtekeningen van onze eerste elftalspelers.

Kent u iemand met een kind jonger dan 6 jaar, dat graag wil gaan voetballen? Neem die gerust mee naar onze club om kennis te maken met onze mini’s. In de agenda op deze website staat altijd wanneer en hoe laat de Mini’s Day is. Kinderen van zes jaar en ouder zijn trouwens ook welkom bij onze club. Er is altijd wel een plekje te vinden in één van de pupillenteams. Interesse? Stuur dan even een email naar jeugd@gscods.nl en er wordt contact met u opgenomen. Tot snel!