Hoort zegt het voort! Deel dit a.u.b. met iedereen die je kent! We willen namelijk zoveel mogelijk jonge kinderen (tot 7) en oudere mannen (vanaf 55 jaar) informeren over wat er aanstaande zaterdag op ons hoofdveld gebeuren gaat. Wellicht heeft u al iets gelezen in de media of de posters zien hangen met de tekst “Piepjong en stokoud voetballen? Naar GSC/ODS met z’n allen!”

Vanaf 10.30 uur is het Open Huis bij de club. Ontvangst met koffie en thee en van 11.00 tot 12.00 uur kan men op één helft van het veld zien hoe een training wordt afgewerkt zoals dat altijd gaat op Mini’s Day en op de andere helft van het veld wordt een demonstratiewedstrijd Walking Football gespeeld. Natuurlijk zijn onze eigen mini’s en oldstars van de partij, maar zij hopen allemaal nieuwe gezichten te zien.

Voor wie het nog niet weet; op Mini’s Day wordt elke zaterdag onder leiding van gediplomeerde trainers gewerkt aan de motoriek en traptechniek van jonge kinderen. De ondergrens was vier jaar, maar we hebben de afgelopen jaren al heel wat kinderen van 3 en zelfs eentje van 2 gezien, die met veel plezier zo’n training afwerken. Zodra ze het fysiek aankunnen spelen ze ook al partijtjes.

Walking Football is een paar jaar geleden geïntroduceerd als een spelvorm waarin mensen tot op hoge leeftijd kunnen voetballen, met weinig risico op blessures. Daarom gelden er speciale regels. Zo mag er niet gerend worden, is lichamelijk contact verboden en mag de bal niet verder komen dan op heuphoogte. Als kijkspel niet boeiend, maar om zelf te doen écht leuk, zo zeggen onze oldstars.

Of er zaterdag veel mensen naar GSC/ODS komen hangt sterk af van onze eigen leden en sympathisanten; hoe meer mensen jullie attent maken op deze activiteit voor jong en oud, of gewoon zaterdag meenemen, des te hoger zal de opkomst zijn. Dus nogmaals; deel dit bericht, bijvoorbeeld op jouw Facebookpagina.