Bij GSC/ODS gelden nog altijd coronaregels en óók vanaf 20 september, wanneer naar verwachting ‘de anderhalve meter’ wordt afgeschaft, blijven er regels van kracht. We benadrukken dat graag, want al voordat premier Rutte en minister De Jonge vrijdagavond hun persconferentie gaven hadden sommige mensen de indruk dat er geen regels meer gelden op onze accommodatie en meer specifiek in onze kantine en op het terras. Dat is echt een groot misverstand ! In ieder geval tot 20 september gelden de volgende regels:

  • Een vaste zitplaats in kantine en op terras is verplicht. Dit mag ook een zitplaats aan de bar zijn.
  • Bezoekers houden overal, binnen en buiten, anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Bestuur en kantinemedewerkers zijn verplicht om bezoekers te vragen zich te registreren en voordat ze naar onze club komen een gezondheidscheck te doen.
  • Optredens, activiteiten met groot beeldscherm en harde muziek zijn niet toegestaan.

Gelukkig zijn er wel wat versoepelingen; zo hoeft iedereen niet meer aan tafel bediend te worden, maar mag je als bezoeker van kantine of terras zelf iets bestellen aan de bar of het keukenloket. Ook mogen we tot 750 mensen ontvangen op onze accommodatie, zolang iedereen maar anderhalve meter afstand kan houden. Vanaf 20 september komt hierop overigens een wijziging, die voor onze club, onze leden en andere bezoekers zeer ingrijpend is.

Zoals de plannen nu bekend zijn gemaakt, zal bij GSC/ODS vanaf 20 september op elke dag dat er méér dan 75 mensen in onze kantine en/of op terras verwacht worden, een toegangsbewijs noodzakelijk zijn. Elke bezoeker moet dan een vaccinatiebewijs, een negatief testresultaat of een bewijs van het doormaken van de ziekte kunnen tonen. Die regel zal dan volgens de kabinetsplannen zeker tot 1 november gelden. Uiteraard geldt dit niet alleen voor ons, maar voor alle sportclubs.

Een ieder vanaf 12 jaar die zich om wat voor reden dan ook nog niet heeft laten vaccineren en nu toch overweegt om dat ‘prikkie’ maar te gaan halen kan dat elke dag zonder afspraak doen. Je loopt gewoon met een mondkapje en een identiteitsbewijs tussen 9.00 en 19.00 uur even de Oranje Wit-hal binnen (da’s pal naast GSC/ODS) en het wordt geregeld. Ben je 18 jaar of ouder dan kun je kiezen voor één prik. Je kunt er elke dag terecht, ook zaterdag en zondag dus.