Onlangs bereikte ons het droevige nieuws dat Rinus van Sintmaartensdijk na een dappere strijd tegen een slopende ziekte op 5 juni j.l. is overleden. 
Het afscheid en de crematie hebben in besloten kring plaats gevonden.

Rinus is op 23 jarige leeftijd, in 1965, lid geworden van Gelukvogels.
Hij heeft ruim 7 jaar in het 1e van Gelukvogels gespeeld. Daarna heeft hij kort zijn heil bij Merwestein gezocht, maar kwam snel weer terug op het oude nest. 

Na zijn eigen voetbalcarrière was hij, samen met o.a. Kees Groeneweg, Jan de Groot en Janus van den Heuvel, jaren lang (van F1 tot B1) Jeugdtrainer van de jeugdteams van GSC waar zijn zoon Hans in speelde.
Hij was ook lang vlagger bij GSC Zo3 dat later, na de fusie met ODS, GSC/ODS Zo5 werd met Klaas de Groot als leider van dat elftal.
Toen hij de vlag terzijde legde, bleef hij nog fervent toeschouwer van het eerste selectie elftal.
Wie regelmatig in de kantine was, zag hem steevast in hetzelfde hechte gezelschap aan een tafeltje aan het raam zitten, te weten, Lau Jansen, Edward Wandzia, en wijlen Rein Kusters.
De levendige gesprekken werden telkens onderbroken door spannende momenten in de wedstrijd en even later altijd even soepel weer opgepakt. 

Tijdens de Corona-crisis viel het hem erg zwaar om niet meer naar de club te kunnen komen, of met mensen over het voetbal te praten. Toen de profcompetitie hervat werd, kon hij gelukkig wel thuis genieten van zijn tweede grote voetbal-liefde: Feyenoord.

Rinus is 79 jaar geworden.
Wij wensen de familie heel veel sterkte met het verlies.