Afgelopen week bereikte ons het droeve nieuws, dat Folkert Kattemölle is overleden. Hij was door z’n verhuizing naar Ouddorp al een tijdje uit beeld verdwenen, maar de aanblik van ons clublogo doet sommigen onder ons toch vaak aan hem denken. Folkert speelde als kind uit de Vogelbuurt, net als z’n oudere broer Henny, in de ODS-jeugd. Later beoefenden ze andere sporten, maar de band met onze club ging nooit verloren. Bij de heroprichting van ODS maakte hij het nieuwe clublogo en na de fusie met GSC deed hij dat opnieuw.

De club mag daar trots op zijn, want Folkert was een topper op het gebied van grafisch ontwerp. Hij won diverse (inter)nationale prijzen. Helaas ontdekten doktoren op z’n 26-ste een ernstig gezondheidsprobleem en hij kreeg te horen dat hij maximaal nog tien jaar te leven had. Het werd gelukkig veel langer. Broer Henny karakteriseerde dat wel eens als “Folkert leeft in bonustijd”. Meermalen balanceerde hij op de rand van de dood, maar hij wist Magere Hein lang te weerstaan.

Folkert Kattemölle genoot – voor zover dat kon – zoveel mogelijk van het leven. De afgelopen twee jaar werd dat steeds moeilijker en in de afgelopen weken voelde hij het eind naderen en kon nog afscheid nemen van familie en vrienden alvorens rustig in te slapen. Folkert is 62 jaar oud geworden. Wij wensen zijn vrouw Ina, zoon Valentijn, broer Henny en andere familie en vrienden veel sterkte toe ! De uitvaart zal plaatsvinden in kleine kring.