Het is bijna nooit leuk om als club afscheid van een lid te moeten nemen. Zeker niet als dat een lid is die jarenlang altijd voor de club heeft klaargestaan. Jan de Wit (wie kent hem niet?) gaat ons verlaten. Nu de kinderen zijn uitgevlogen gaat hij samen met zijn vrouw Ria verkassen naar  Gorinchem, de omgeving waar hij oorspronkelijk vandaan komt.

Jan is bij GSC/ODS terecht gekomen in 1977, via de voormalige verenigingen GSV’84, Stadspolders en GSC. Naast actief voetballer is Jan altijd binnen de vereniging actief geweest, onder meer als jeugdbestuurslid, bestuurslid, lid van de sponsorcommissie, de klusploeg en de schoonmaakploeg. Nooit werd vergeefs een beroep op Jan gedaan als er weer eens wat moest gebeuren of wanneer het moeilijk was iemand voor een bepaalde taak te vinden. 

Op zijn geheel eigen wijze wist Jan met zijn innemende persoonlijkheid ook heel vaak andere leden te motiveren zich voor de vereniging in te zetten en was hij altijd heel betrokken bij alles wat de club aanging. Een clubman pur sang waarvan we er helaas al te weinig hebben. Eén van z’n laatste wapenfeiten voor de vereniging was het opzetten van de Walking Football tak. Een enorm knappe prestatie, want alleen GSC/ODS slaagde er op het eiland van Dordt in om deze nieuwe voetbalvorm goed van de grond te tillen.

Wij zullen de ijver van Jan en vooral zijn aimabele persoonlijkheid enorm gaan missen, maar we wensen Jan en Ria natuurlijk nog heel veel mooie, gezonde en gelukkige jaren toe in hun nieuwe huis in Gorinchem. Door de corona omstandigheden kunnen we Jan helaas op dit moment niet het afscheid geven dat hij verdient, maar het bestuur gaat dat zeker in een later stadium alsnog doen. Zo’n wereldafstand is Gorinchem nou ook weer niet.