Wat voor een club is GSC/ODS? En wat voor club willen we zijn? Zijn we op alle vlakken 100% tevreden, dan kunnen de uit 2013 stammende missie, visie en doelstellingen van de vereniging onveranderd blijven. Voor wie het niet weet; die kun je lezen op deze website onder het kopje clubinfo. Op initiatief van het bestuur wordt de komende tijd gewerkt aan een nieuwe missie, visie en doelstellingen.

Als aftrap van deze klus hebben het bestuur en een aantal uitgenodigde leden zaterdagmiddag een brainstormsessie gehouden. In een later stadium zullen er ongetwijfeld discussies volgen, maar de eerste opdracht was om om sterke en zwakke punten van de club te benoemen en ideeën uit te wisselen. Dit klinkt wellicht wat zweverig, maar er zijn hele concrete zaken aangekaart.

Hoe kunnen we het aantrekken van jonge leden, dat sinds de start van Mini’s Day zeker niet slecht gaat, verder verbeteren? Moeten we zowel op zaterdag als zondag prestatief blijven spelen? Hoe houden we talentvolle jeugdspelers vast? Waarom hebben we relatief weinig recreatieve teams? Eén van de opmerkelijkste vragen die gesteld werd was of onze clubnaam wellicht veranderd moet worden.

Wat is het imago van onze club bij buitenstaanders? Hoe kun je je imago verbeteren? Het zijn zomaar een paar van de vele vragen, die we onszelf gesteld hebben. Bij alle vragen borrelden verschillende antwoorden op, waarop in een volgende sessie zal worden door geborduurd. Uiteindelijk moet er een gezamelijke blik op de toekomst uitrollen, waar we de komende jaren mee vooruit kunnen.

Het staat alle leden natuurlijk vrij om een bijdrage te leveren aan dit proces. Heb je wensen of ideeën, die GSC/ODS verder vooruit helpen, dan kun je een bestuurslid aanspreken (lastig in coronatijd, maar bellen kan altijd !) of een mailtje sturen. De nieuwe missie, visie en doelstellingen zullen uiteindelijk door de algemene ledenvergadering bekrachtigd worden.