Hoewel het met alle ontwikkelingen door het rondwarende coronavirus een verre van rustige periode is kunnen we op voetbalgebied toch echt wel spreken van komkommertijd. Er kan (mag) niet zo gek veel op het moment. 

Daar waar er door de senioren tot 4 november in groepjes van vier nog werd getraind is daar door de jongste maatregelen ook een streep door gezet. Gelukkig traint de jeugd, mede dankzij de inzet van trainers en jeugdcommissie, nog wel gewoon door, zonder gebruik te maken van douches en kleedkamers. De kantine is natuurlijk al langer dicht, dus veel te beleven valt er niet.

Alle leden ontberen op dit moment de wedstrijden. Het is en blijft ook een merkwaardig en onrealistisch gezicht als je op zaterdag of zondag langs onze accommodatie komt. Geen enkele activiteit, het is er stil en verlaten, de hekken zijn dicht. We zouden niets liever willen dan alle leden weer een beetje waar voor de door hen betaalde contributie terug te geven. Maar helaas, er kan en mag op dit moment vrijwel niets.

Als bestuur zitten we nog niet stil en proberen we, zo goed en zo kwaad als het gaat de club “in de lucht” te houden. Van alle tot nog toe door de overheid getroffen financiële maatregelen hebben we gebruik kunnen maken en voor de korte termijn zitten we met GSC/ODS nog niet in de gevarenzone. Maar het is voor veel amateur verenigingen niet, ook voor ons niet, te hopen dat de huidige situatie nog heel veel langer gaat aanhouden.

Is er dan helemaal niets positiefs te melden? Gelukkig wel. Zoals velen van jullie wellicht weten hadden wij een probleem met de meterkast. Hierdoor wilde de leverancier van de LED-verlichting op veld 2 de installatie niet eerder afmaken dan dat dat probleem was opgelost. Door de bereidwillige inzet van een oud-lid van onze club zijn de problemen inmiddels geschiedenis en wordt de verlichting op het tweede veld zeer binnenkort aangesloten en afgesteld. Ook komt er verlichting op het pannaveld !

Ik wil alle leden en jullie families heel veel sterkte toewensen in deze vervelende periode. Hopelijk kunnen we allemaal op korte termijn weer actief aan het verenigingsleven deelnemen. Tot die tijd, pas goed op jezelf en blijf gezond. 

Namens het bestuur

Thom van Ewijk

voorzitter