Zelden zal een nederlaag zuurder geweest zijn als die van dit weekend in Rotterdam. Op bezoek bij HOV/DJSCR was Zondag-1 tachtig minuten de betere ploeg, maar aan het eind stond er 1-0 op het scorebord. Die stand stond er trouwens al na één minuut. Doelman Mehmet Tokul trapte een onhandige terugspeelbal hard tegen een inkomende aanvaller en zag de bal in het net ploffen. Het ging via de arm van de tegenspeler, maar de scheidsrechter, die verder een goeie pot floot, was dat helaas ontgaan.

GSC/ODS was duidelijk aangeslagen door de even vroege als onnodige tegengoal en had tien minuten nodig om zich te herpakken. Dat lukte prima, waarna de ploeg steeds meer grip op de wedstrijd kreeg. Het overwicht leverde enkele mogelijkheden op, maar in ‘de zestien’ toonden de Dordtenaren zich niet effectief. Na rust werd de thuisploeg nog nadrukkelijker in de houtgreep genomen. Het leek een kwestie van tijd eer de meer dan verdiende gelijkmaker volgde, maar Zondag-1 kreeg weer last van een oude kwaal… kansen missen.

Tot de allerlaatste seconde bleef GSC/ODS goed voetballend op zoek naar de bevrijdende treffer. De thuisclub kwam er welgeteld nog twee keer uit op de counter uit, waarbij Mehmet Tokul een tweede Rotterdamse treffer wist te voorkomen. Maar net als de 2-0 bleef ook de 1-1 uit omdat zelfs de beste kansen om zeep geholpen werden. Na afloop restte slechts het besef dat Zondag-1 niet één maar drie punten liet liggen door eigenlijk meer van zichzelf dan de opponent te verliezen.

Als corona de competitie niet stil legt mag Zondag- 1komend weekend, thuis tegen Slikkerveer, proberen om na twee nipte nederlagen van de hatelijke nul af te komen.