Na vorige week een nederlaag te hebben geleden tegen een van de verwachte favorieten van de competitie stond nu de uitwedstrijd in Roosendaal op het programma tegen Alliance. Een tegenstander waar vooraf niet veel overbekend was.

Of het aan lag aan het weer, de leeftijd of het feit dat we niet konden omkleden in Roosendaal we zullen het misschien nooit weten. Feit was wel dat de mannen van GSC/ODS slecht en ongeconcentreerd aan de wedstrijd begonnen en al snel enkele kleine kansen moest weggeven. Brian van Ballengooijen was enkele keren alert maar moest toch kansloos toekijken toen een voorzet vanaf de rechterkant van Alliance mocht worden binnen gelopen en zijn ploeg dus op achterstand kwam.

Gedurende de eerste helft werd wel duidelijk dat de mannen van GSC/ODS voetbal technisch misschien wel de betere speler houden maar dat Alliance beschikt over een hecht team waar een paar bekwame spelers tussen zitten maar ze vooral over een geweldige teamspirit beschikken en voor elkaar door het vuur gaan. Vuile meters voor elkaar wilde maken en er zonder een schoppartij van te maken veel feller in de duels waren als GSC/ODS de gelijkmaker van Raiclen Nepomuceno uit een vrijetrap van Roy v.d. Wall kwam letterlijk uit de lucht vallen in de 40ste minuut. Dat de ploeg deze stand niet naar de rust kon meenemen na geklungel in de opbouw was tekenend voor de mannen van GSC/ODS deze middag en de ploeg de rust op het veld bereikte met een 2-1 achterstand.

Met Abdullah Uysal voor Kevin Visscher na rust om met een andere tactiek toch nog wat van de wedstrijd te maken werd aan de tweede helft begonnen. De mannen van Alliance bleven op basis van de juiste mentaliteit de mannen van GSC/ODS de baas en kon de stand zelfs na 3-1 tillen toen bij de 2de paal de geheel vrijstaande spit de bal in de lange hoek mocht koppen. Op deze stand was werkelijk niks af te dingen daar alleen Alliance aanspraak mocht maken op de overwinning. Enige lichtpuntjes in deze waren de invalbuurt van Marco Stal die net als vorige week liet zien een meerwaarde te kunnen hebben met zijn spel als daarom gevraagd word en dat Ismaïl Stellingwerf eindelijk speelgerechtigd was.

Voor de technische staf rest nog een hoop werk en moet het lastig om te zien zijn geweest dat er niemand tijdens de wedstrijd opstond om het voortouw te nemen. Wisselvalligheid hoort bij een jonge ploeg maar men zal zich snel moeten herpakken wil het dit seizoen niet voor spek en bonen meedoen. Met de voetballende kwaliteiten van de spelers zit het wel goed dat is zeker in de voorbereiding en in de zware bekerpoule gebleken, nu word het ook zaak voor de jongen om als team proberen wedstrijden te winnen.