In een troosteloze ambiance met een lege accommodatie en een dichte kantine, waar de enige poorten die openstonden de hemelpoorten waren waar de regen gestaagd uit naar beneden viel moest het vlaggenschip van GSC/ODS aantreden tegen titelkandidaat Internos.

Met een door trainer Dennis Groeneweg uitgedokterde strategie ging de thuisclub voortvarend van start en wist Raiclen Nepomuceno te profiteren van de geboden ruimte en in de 5de minuut de 1-0 aan te tekenen. Niet veel later was het wederom Nepomuceno die op aangeven van de opgekomen Thayrison Doran binnen de 10 minuten de 2-0 op zijn voeten had maar een uitgestoken been van de laatste man van de gasten een treffer wist te voorkomen.

Niet veel later moest de thuisclub een vrijetrap toestaan toen er om hands werd geroepen door Dion de Krey wat hem een belachelijke gele kaart opleverde en een indirecte vrijetrap. De toegekende vrijetrap werd berispelijk achter Brian van Ballengooijen geschoten echter zonder te worden aangeraakt waardoor de treffer werd afgekeurd. Dit had wel een waarschuwing moeten zijn geen vrijetrappen rond de 16 meter weg te geven vanwege de vrijetrappen specialist bij Internos. Dit besef kwam echter te laat binnen bij de mannen van GSC/ODS en nu werd de uit de toegekende vrijetrap wel een geldig doelpunt gemaakt 1-1.

De thuisclub was het na de 1-1 even helemaal kwijt en hield zich niet meer aan de spelstrategie van de technische staf. En lieten daardoor enorme gaten vallen tegen de makkelijk voetballende gasten en niet veel later was het wederom raak en werd het leder bij de 2de paal door de geheel vrijstaande spits van Internos binnen gekopt 1-2. Met deze stand zochten beide teams de warme kleedkamer op.

De tweede helft was nog niet goed en wel begonnen en de wissels hadden nog nauwelijks tijd gehad om te gaan zitten toen de scheidsrechter in een glijpartij in de 16 meter een overtreding zag van Kevin Visscher en zowel vriend als vijand verbaasd was over de toegekende strafschop, die overigens wel dankbaar werd aangepakt door Internos 1-3. Met Wassim Ait-Rabayne en Roy v.d. Wall voor Simcha kuiters en Braulison Zimmerman in de ploeg en een veranderde tactiek om nog wat van de wedstrijd te maken probeerde de mannen van GSC/ODS zich in de wedstrijd terug te knokken.

De uitblinkende Denzel Bziker en Raiclen Nepomuceno waren een waren plaag voor de verdediging van Internos en de ingevallen Marco Stal voor Kevin Visscher werd als extra stormram naar voren gestuurd deze tactiek bracht de mannen van Internos dusdanig van slag dat Marco stal een door gekopte bal van Denzel Bziker binnen kon koppen en zo de aansluitende 2-3 maakte. De voor rust sterk spelende gasten waren het even helemaal kwijt en de 3-3 leek in de lucht te hangen. Een flinke streep door de rekening was echter de 2de gele kaart voor de Krey die door zijn onterechte eerste kaart in de eerste helft het veld met rood moest verlaten.

Toch gaven de gastheren het niet op en bleven jagen op de gelijkmaker en kwamen daarbij goed weg toen de gasten de paal achter van Ballengooijen troffen. De vermoeidheid begon de thuisploeg op te steken en met een mannetje minder op het veld werden de ruimtes te groot en kwamen de kwaliteiten van Internos gelijk weer boven drijven en wisten ze de wedstrijd in het slot te gooien met de 2-4. Kortom een wedstrijd om van te leren en waar de slordigheidsfouten er gauw uit moeten voor de thuisploeg.