Het kan u moeilijk ontgaan zijn, dat dinsdagavond nieuwe coronaregels bekend gemaakt zijn door het kabinet. Voor GSC/ODS en de leden hebben die wederom ingrijpende gevolgen. De kantine was en blijft gesloten, maar we zijn nu gedwongen ook de kleedkamers en doucheruimtes af te sluiten. Er worden voorlopig géén wedstrijden gespeeld en alleen de jeugd tot 18 jaar mag nog trainen. De maatregelen gelden vanaf vandaag (woensdag) 22.00 uur.

Geen leuke boodschappen dus. De KNVB, die tot op heden niet uitblinkt in het behartigen van onze belangen, kwam gisteravond met een mailtje waarin gesteld wordt dat buiten sporten eigenlijk best kan. Mosterd na de maaltijd en het zegt ook iets over de geringe lobby-kracht van de bond bij de regering. De bond stelt ook dat twee weken stilleggen nog wel overkomelijk is, maar een langere stop problemen oplevert. Alsof we dat zelf nog niet wisten…

Ons bestuur gaat er van uit, dat de stop minstens vier weken duurt, dan kan het alleen maar meevallen. Over een tegenvallend scenario filosoferen we liever nog niet. Feit is wel, dat de jeugd kan blijven trainen. Voor onze jonge leden kan er wellicht ook iets op de zaterdagen gedaan kan worden. Voor de senioren wordt dat veel moeilijker, omdat die met groepjes van maximaal vier mensen tegelijk – op afstand van elkaar – mogen trainen. Goeie ideeën zijn welkom!

Voor alle jeugdactiviteiten blijft de regel gelden dat ouders kinderen alleen kunnen afzetten en ophalen. Omdat de hele kleintjes nog ouderlijke hulp nodig hebben kan helaas de Mini’s Day voorlopig niet gehouden worden. Ook de klusochtend van a.s. zaterdag is afgelast. Als er getraind wordt zullen er wel twee toiletten beschikbaar zijn; die van kleedkamer 1 voor vrouwen/meisjes en die van kleedkamer 8 voor mannen/jongens.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn m.b.t. corona en voetbal wordt dat via onze clubmedia gemeld. Alle regels staan uitgebreid beschreven in het nieuwe corona protocol, dat op onze website staat. Zie de rode balk bovenaan de hoofdpagina en klik op ‘corona protocol’ om het rustig door te lezen.