Door de coronaregels worden we allemaal getroffen. Niet alleen de club, waarover straks meer, want het bestuur realiseert zich dat leden contributie betalen en daar helaas weinig voor terug krijgen. Uiteraard hadden we dit graag anders gezien, maar ook de club treft natuurlijk geen schuld aan deze situatie.

Het liefst zou het bestuur een gebaar maken naar de leden, maar de financiële situatie van de club laat dat absoluut niet toe. Daar zou verandering in kunnen komen als het Rijk, de gemeente Dordrecht en de KNVB onze vereniging tegemoet komen. Aanvragen daarvoor zijn door ons bestuur reeds ingediend, maar rijk gaan we er niet van worden.

De zogenoemde eerste coronagolf, begin dit jaar, heeft GSC/ODS goed doorstaan. Enerzijds omdat de gemeente Dordrecht veldhuur kwijtschold en er geld van het Rijk kwam. Anderzijds – en dat was echt geweldig – zagen vrijwel al onze trainers geheel of gedeeltelijk af van hun vergoedingen.

Nu de tweede golf in volle gang is gekomen zitten we opnieuw met een gesloten clubhuis zonder inkomsten en doorlopende kosten. Van trainers, die heel creatief zorgen dat onze teams in groepjes van vier fit blijven, kan nu niet gevraagd worden om ‘in te leveren’. Zij werken immers ‘gewoon’ door. Alles bij elkaar geen vrolijke constateringen.

Wie de media een beetje volgt heeft waarschijnlijk meegekregen dat nu al 30% van de clubs op omvallen staat. Dankzij jarenlang gezond financieel beleid hoort onze club niet bij die categorie. Da’s fijn, maar helaas is het omgekeerde ook niet het geval. Deze situatie moet niet tot ver in 2021 voortduren. We houden jullie op de hoogte !