De competitiestart heeft Zondag-1 geen punten opgeleverd. Het debuut in de derde klasse leek uit te draaien op een doelpuntloos gelijkspel, maar in de slotfase ging het bezoekende SV Charlois toch met een 2-1 zege aan de haal. Helemaal onverdiend was dat niet, want in de tweede helft waren de Rotterdammers de betere ploeg.

Voor aanvang van het duel namen de zondag-selectie en supporters in aanwezigheid van de uitgenodigde familie De Keizer op indrukwekkende wijze afscheid van hun twee weken geleden overleden trainer Co de Keizer. Hij was voor een groot deel van de huidige spelersgroep en begeleiders niet alleen de trainer, maar ook een echte voetbalvriend.

Toen de bal ging rollen ontspon zich een gelijk opgaande eerste helft, met een licht veldoverwicht en wat meer mogelijkheden voor GSC/ODS. Echt grote kansen schiepen beide ploegen zich niet. Ondanks het gebrek aan kansen en doelpunten viel er voor de toeschouwers toch veel te genieten, want Zondag-1 speelde een klasse beter dan in de drie voorgaande bekerduels.

Na de thee speelde Zondag-1 minder compact, met teveel ruimte tussen de linies, waardoor SV Charlois langzaam maar zeker het initiatief overnam. Doelman Mehmet Tokul hiield de thuisploeg met een paar fraaie reddingen op de been, maar tien minuten voor tijd moest hij toch de gang naar het net maken. Amper twee minuten later verdubbelden de Rotterdammers de score.

GSC/ODS weigerde zich neer te leggen bij een nederlaag en perste er een heus slotoffensief uit. Laatste man Davut Sahan – de laatste weken zeer trefzeker – werd naar de spits gedirigeerd en was dicht bij de aansluitingstreffer. Uiteindelijk kwam die toch van de voet van Suayip Yaman, maar er restte daarna te weinig tijd om nog iets aan deze wedstrijd over te houden.

Komende zondag wacht GSC/ODS de eerste van acht stadsderby’s, want dan brengt de ploeg een bezoek aan RCD. De stadgenoot startte de competitie eveneens tegen een Rotterdamse ploeg, maar wist de punten wel naar Dordrecht te halen. Bij HWD (Het Witte Dorp) werd het 0-3. Het duel tussen RCD en GSC/ODS begint komende zondagmiddag om twee uur.