Door een 1-3 zege bij Wadenoijen heeft Zondag-1 zichzelf gekroond tot poulewinnaar. De ploeg gaat dus door in de beker, maar voorlopig komt de focus op de nieuwe competitie te leggen. Of GSC/ODS klaar is voor de strijd in derde klasse is een nog onbeantwoorde vraag.

Feitelijk moet Zondag-1 het antwoord zelf gaan leveren. De drie bekerwedstrijden brachten goede resultaten (twee keer winst en een keer gelijk) maar qua spel is het nog niet om over naar huis te schrijven. Ook in de zonovergoten Betuwe zagen we een wisselvallig GSC/ODS.

Een slap begin werd door de thuisploeg niet afgestraft en dan weet je dat de goal aan de andere kant valt. De mee opgekomen Davut Sahan veranderde een schot van Kemal Yilderim slim van richting: 0-1. Suayib Yaman verdubbelde met een fraai geplaatst schot de marge.

Na een ruim half uur zat Zondag-1 al op rozen. Na een aanval over veel schijven schoot de opnieuw opgerukte laatste man Davut Sahan raak: 0-3. De alsmaar kansen missende thuisclub benutte er voor rust zowaar nog eentje en zo kon met 1-3 thee gedronken worden.

Na rust gebeurde er eigenlijk niets meer. GSC/ODS controleerde de wedstrijd volledig en gaf – in tegenstelling tot de eerste helft – geen enkele kans weg. Aan de andere kant werd echter bar weinig gecreëerd. Slecht spelen en toch winnen geeft vertrouwen, maar spelers en begeleiding gaven na afloop zelf ook aan dat het spel beter moet.

Komende zondag wacht het eerste competitieduel, thuis tegen het Rotterdamse SV Charlois. De bal gaat dan vanaf 14.00 uur rollen.