De mannen van Nick en Peter waren op scherp gezet. De nipte 0-1 nederlaag tegen 2e klasser DFC-2 (score in de laatste paar seconden van de wedstrijd) was een onterechte uitslag voor wat we aan voetbal lieten zien, en dus zou Groote Lindt 3 het moeten ontgelden.

Vlak na het startsignaal begon GSC/ODS aan het offensief, maar door een slordige pass op het middenveld kwam Groote Lindt met een counter op de zeer scherp staande spits met rugnummer 12.
Kevin en Marco maakten deze poging tot een offensief vrij snel onschadelijk, en de opbouw werd weer gezocht.
Na ongeveer 3 minuten spelen werd Riley door Tarik de hoek ingestuurd, en veteraan John rook zijn kans: Riley legde de bal prachtig in het strafschopgebied en John stond klaar om de bal achter de keeper te jagen. 1 – 0.

De spitsen van Groote Lindt blijven het gevaar opzoeken maar eindigen veelvuldig buitenspel, zo ook bij een aanval in de dertigste minuut: ver in het strafschopgebied krijgt de nummer 12 in buitenspelpositie de bal voor zijn voeten en legt deze terug op nummer 7 en die rost de bal in de touwen achter Paul. De scheidsrechter verklaart dit doelpunt geldig omdat een van de verdedigers de bal nog raakte voordat die bij de nummer 12 kwam. 1 – 1.

Na de rust zien we het omgekeerde beeld: Groote Lindt zet bij aftrap druk en weet uit een simpele situatie de 1 – 2 te scoren.
Wakker geschud gaat GSC/ODS weer in het offensief, maar de angel lijkt eruit te zijn. Twee á drie buitenspelsituaties, die wederom door een voetje van onze verdedigers werden opgeheven, resulteerden gelukkig niet in doelpunten: Paul hield zijn doel keurig schoon. Er werden wat nutteloze overtredingen gemaakt, schoten gingen meters naast of hoog over aan beide kanten en het spel leek gespeeld.

De temperatuur liep aardig op en de scheidsrechter gunde ons (en zichzelf) een welkome drinkpauze. Nick gebruikte dit moment voor een donderpreek die de mannen wakker leek te schudden.
Een tactische wissel bracht Groote Lindt in onbalans en we kwamen weer op kansen uit. Met nog ongeveer 10 minuten te spelen kreeg Jeremy de bal keurig voorgelegd en met een heuse “Flying Dutchman” á la Robin van Persie kopte hij de gelijkmaker binnen. 2 – 2.

Verdiende uitslag. Volgende week mogen we op bezoek bij ASWH om 15:00u