Na de bekernederlaag vorige week tegen IFC stond de zware uitwedstrijd bij het in de 3de klasse uitkomende Alblasserdam op het programma. Een zware dobber omdat deze tegenstander alleen niet naar de 2de klasse gepromoveerd is vanwege de corona.

Na een ietwat rommelige warming-up omdat sommige vanwege de werkzaamheden aan de N3 in een verkeersinfarct terecht waren gekomen en pas 10 minuten voor aanvang aanwezig waren begonnen we toch redelijk geconcentreerd aan de wedstrijd met een goed uitgedokterde tactiek door trainer Groeneweg werd er redelijk goed stand gehouden al zat niet iedereen even goed in de wedstrijd en oogde sommige spelers niet helemaal bij de les.

Dat dit nodig is tegen een tegenstander als Alblasserdam bleek wel toen er links achterin iets te laconiek met het bal bezit werd omgegaan en te nonchalant werd verdedigd en de gastheren de bal in de 26ste minuut achter de tot dan toe weinig te doen hebben de van Ballengooijen tikte. De tweede deceptie voor de toch stabiele achterhoede kwam redelijk snel toen Jaylison Doran geblesseerd het veld moest verlaten na 35 minuten spelen en werd vervangen door Marco Stal.

Op wat vrijetrappen en hoekschoppen na kwamen de mannen van GSC/ODS niet in de problemen en mochten ze zelfs even ruiken en de gelijkmaker bij een van de spaarzame kansen die de ploeg wist te creëren toen Thayrison Doran diep werd gestuurd en de keeper buiten de 16 meter omspeelde dat de keeper in zijn poging om Doran tegen te houden een overtreding begin werd helaas niet zo door de leidsman beoordeeld.

Met een minimale achterstand leken beide ploegen de rust in te gaan maar niet snel genoeg reageren bij een corner die tot 3 keer toe ingebracht mocht worden werd de ruststand toch nog op 2-0 bepaald en keken de mannen van GSCODS zonder veel weg te geven door eigen fouten toch tegen een 2-0 achterstand aan.

Na de rust stond er een gretiger GSCODS binnen de lijnen en kwamen de mannen van Groeneweg er iets vaker uit. De gastheren wisten nog wel een paar kleine kansen te creëren maar de nu wel attente verdediging en een uitstekende van Ballengooijen stonden niks meer toe het was zelfs van Ballengooijen die met een uitstekende uittrap Bziker bediende die met een fabelachtige voetbeweging 2 man het bos in stuurde en op de keeper van Alblasserdam afging zijn balletje breed leek door Janga te worden binnen getikt maar een speler van Alblasserdam nam dat voor hem waar en tikte de bal langs zijn eigen doelman 2-1

Met nog een minuut of 10 te spelen leek het toch weer spannend te worden en met van der Heiden en de Kreij in de voorhoede erbij werd er nog een slotoffensief uitgeperst wat helaas niet meer tot een treffer mocht leiden. Toch mag deze zeer jonge spelersgroep met een op geheven hoofd en een goed gevoel terug kijken op deze zware en lastige wedstrijd ondanks dat de tegenstander sterker was en we er voetballend niet vaak aan te pas kwamen. Lieten ze toch zien uitstekende van uit de discipline te kunnen spelen en uiterst sober te kunnen voetballen en daar waar het kan er toch proberen voetballend eruit te komen.