Na een lange voorbereiding en een zware bekerpoule stond de eerste competitie wedstrijd thuis tegen DVO ’60 op het programma. Een ploeg waar niet veel over bekend was bij de technische staf die af moest gaan op de uitslagen van afgelopen seizoen en de bekerrondes.

Na het startsein van de scheidsrechter nam de thuisploeg snel het heft in handen en wist zich al snel enkel mogelijkheden te creëren. Kansen die ternauwernood gekeerd konden worden door de keeper van DVO”60 of door slordigheid niet goed werden benut. Zonder super goed te spelen bleef de thuisploeg de betere tijdens de eerste helft en kwam DVO’60 maar tot enkele kleine speldenprikjes. Die geen probleem vormde voor keeper Brian van Ballengooijen.

Met net een dik half uur op de klok was het Thaylison Doran die goed naar binnen was gekomen en de verdiende 1-0 binnen de palen tikte. De gasten kwamen eigenlijk overal net een stapje te laat maar de mannen van GSC/ODS vergaten zich zelf te belonen waardoor de kans op een serieuze counter gevaarlijk bleef met het rustsignaal in het verschiet was het de lastig te bespelen Denzel Bziker die de verdiende 2-0 maakte op een uiterst vervelend moment voor tegenstander DVO’60.

Met een comfortabele voorsprong kwam de thuisploeg na de rust weer het veld op maar helemaal wakker kwamen ze niet uit de kleedkamer de gasten begonnen met het afjagen en het niet nakomen van afspraken of op het juiste moment druk zetten zorgde ervoor dat DVO’60 na 5 minuten in de 2de helft de stand terugbracht naar 2-1. Deze wake-up call was niet aan het team besteed en de mannen van DVO’60  werden gesterkt door een treffer feller in de duels en wisten binnen het kwartier de stand weer gelijk te trekken 2-2. Nu waren de mannen van GSC/ODS wel weer enigszins wakker en werd de druk op DVO’60 op gevoerd maar bleven ze slordig in balbezit. Met Dion de Krey en Raiclen Nepomuceno voor Fairick Janga en Abdullah Uysal bracht trainer Dennis Groeneweg nieuw elan in het team. Niet veel later was het Raiclen Nepomuceno die de aanval zelf opzette en de bal keurig terug kreeg tref zeker en bracht de stand weer in het voordeel van de GSC/ODS. Niet veel later moest Johan Stal met duizelingen het veld verlaten en kwam Roy van der Wall hem vervangen. Deze gretige uit de A-jeugd over gekomen jonge hond liet zich gelijk gelden en stuurde Raiclen Nepomuceno weg die onrechtmatig ten val werd gebracht in de beruchte 16 meter.

Met nog zo’n 15 minuten op de klok was de toegekende stafschop de uitgelezen mogelijkheid om de stand naar een comfortabeler marge te brengen met Dennis van der Heiden leek dit een zekerheidje. De matig ingeschoten strafschop werd echter gekeerd door de keeper van DVO’60 waardoor het onnodig spannend bleef. In een rommelige en matige tweede helft kwam de thuisploeg niet echt meer in de problemen en was het Simcha Kuiters die de verlossende 4-2 uit een corner uitstekende binnen kopte en de overwinning in blessuretijd veilig stelde.

Een goed begin qua resultaat en bij vlagen ook zeker qua veld spel maar met de komende pittige wedstrijden tegen IFC en Internos op het programma, moet de ploeg zeker proberen de concentratie de gehele wedstrijd vast te houden. Goed om te zien is dat er een team staat wat voor elkaar werkt en er samen de schouders onderzet en ook bij tegenslag veerkracht toont.