Dat het eerste zaterdag elftal van GSC/ODS in een pittige bekerpoule zat was al bekend en ook nu stond er weer een lastige horde voor de deur in de stadsderby tegen Dubbeldam 1. Dat de mannen van GSC/ODS al waren uitgeschakeld was duidelijk na de 2 kleine nederlagen tegen IFC en Alblasserdam.

Dit gegeven zou er voor moeten zorgen dat het team van de gasten vrijuit had kunnen voetballen maar vanaf de eerste minuut was het Dubbeldam dat het spel naar zich toetrok. Dit leidde al gauw tot enkele kleine kansen voor de gastheren en moest Brian van Ballengooijen enkele keren handelend optreden.

Eenmaal aan de bal was de equipe van GSC/ODS slordig en werd het leder gauw weer ingeleverd door verkeerde keuzes aan de bal of het niet goed aanbieden van de middenvelders en spitsen. Dit zorgde voor een moeilijke pot en toen Dubbeldam op rechtsdoor drukte en er te laat gekanteld werd waardoor de bal scherp voor de goal kon worden gegeven was ook van Ballengooijen kansloos en werd de 1-0 aangetekend voor Dubbeldam.

Het twijfelen over doordekken en inzakken zorgde ervoor dat het speelveld te groot werd en de gastheren alle ruimte kregen om te combineren. Het was aan de onzorgvuldigheid bij de thuisploeg te danken dat de ruststand 1-0 was.

Na de rust stond het team van GSC/ODS met een iets andere instelling op het veld en werd er iets beter gespeeld en met iets meer lef gevoetbald. Desondanks bleef de thuisploeg makkelijk op de been. Na wat wisselingen bij GSC/ODS waar Rens, en Raiclen, Fairick en Dennis kwamen vervangen en voor het laatste kwartier ook nog Kevin en Roy. Werd de tactiek veranderd om toch nog te proberen er een zwaar bevochten puntje uit te halen. Met Marco Stal als stormram in de spits kwam er iets meer dreiging en liet de voor het eerst speelgerechtigde Raiclen een vlaag van zijn klasse zien toen hij werd weggestuurd door Roy en de onverwachte 1-1 tussen de palen tikte.

Deze treffer was een geweldige beloning voor het team wat een goede voorbereiding achter de rug heeft en juist tegensterkere tegenstanders heeft laten zien goed te kunnen voetballen en zich aan te kunnen passen aan de tegenstander en tactiek. Het was voor de jongens en de staf dan ook extra zeur dat in blessure tijd een duidelijke buitenspelgoal werd toegekend. Toch is het een lichtpuntje om te zien dat tijdens een mindere wedstrijd van het team het een lastig te bespelen ploeg blijkt.