Met de laatste wedstrijd van het vorige seizoen ver in het verleden en de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de deur, zou een oefenwedstrijd geen overbodige luxe zijn. Oud-speelsters, vriendinnen en dochters werden dan ook opgetrommeld om het dames zevental afgelopen maandag te testen. Waar het team tot vorig seizoen een luxepositie had met drie keepers, is het aantal keepers met het vertrek van Simone (naar tweedeklasser GJS), Andrea en Wendy (die beide een uitstapje maken naar het zaalvoetbal) dit seizoen gereduceerd tot nul. De grootste
vraag in de kleedkamer was dan ook: ‘Wie gaat er keepen?’ Met een afwijkende kleur shirt en keepershandschoenen aan nam Maaike als eerste plaats in het doel. Al snel bleek de tegenstander een maatje te groot voor ons zevental. Het gelegenheidsteam combineerde snel en makkelijk en wist menig bal in het doel te krijgen. Hoewel Maaike haar best deed om te meeste ballen uit het doel te houden, kon zij helaas niet voorkomen dat de tegenstander wist te scoren. Halverwege de eerste helft bood Oma zich aan om Maaike in het doel te vervangen, zodat Maaike ook nog wat sprintjes over het veld kon trekken – en natuurlijk een klein beetje eigenbelang om even uit te kunnen rusten. Gelukkig wisten onze dames in de eerste
helft ook nog iets terug te doen. Na een pass van Ivy wist Marsha de bal achter Simone in het doel te krijgen. Aan de andere kant deed ook Oma haar best om zoveel mogelijk ballen tegen te houden. Zodra dochter Tessa in scoringspositie kwam, wierp Oma zich op de bal om te voorkomen dat Tessa haar moeder zou passeren. Deze redding werd dan uiteraard ook als een heuse overwinning gevierd. Aangezien de conditie nog ver te zoeken was, kwam de rust als geroepen en kreeg iedereen de kans om even bij te tanken. Ook kregen de keepershirts tijdens de rust aan beide kanten een nieuwe eigenaar. Waar Simone bij de ‘bezoekers’ plaats maakte voor Andrea, was het Mirjam die zich bij de thuisploeg aanbood om plaats te
nemen onder de lat. Mirjam bleek een verborgen talent te hebben en wist een aantal onmogelijk ballen uit het doel te houden. Maar desondanks wisten de tegenstanders ook een aantal ballen tussen de palen te krijgen. Halverwege de tweede helft was het Oma die de handschoenen weer aantrok om het doel te verdedigen. Ook zij wist met het nodige kunst- en vliegwerk de ballen uit het doel te houden. Vlak voor tijd wisten onze dames nog iets aan de stand te doen, wanneer de tandem Ivy-Marsha
weer op dreef was en Marsha – op exact dezelfde wijze als in de eerste helft – de bal nu achter Andrea wist te krijgen. De tel van het aantal tegendoelpunten zijn we gedurende de wedstrijd kwijtgeraakt,
maar laten we het houden op een eindstand van 2-10.