Door de verscherpte coronaregels is niet alleen onze kantine gesloten, maar gelden op onze accommodatie meer strenge regels. Zo mogen er de komende weken bij wedstrijden géén toeschouwers aanwezig zijn. Uitsluitend spelers en hun begeleiders zijn welkom. Zij mogen vanaf een half uur vóór de wedstrijd komen en moeten zo snel mogelijk (uiterlijk een half uur) na de wedstrijd het terrein verlaten.

Het bestuur heeft besloten dat de kleedkamers, met inachtneming van de al geldende regels, beschikbaar blijven. Tactische besprekingen e.d. dienen plaats te vinden op of nabij de velden. Na afloop van wedstrijden wordt spelers dringend geadviseerd géén gebruik te maken van de douches. Ga zo snel mogelijk weg en fris jezelf thuis op! Wie heel smerig van het veld komt mag wel kort douchen.

Toeschouwers mogen van onze regering niet aanwezig zijn, enige uitzondering daarop vormen ouders van jeugdleden van BEZOEKENDE clubs, die spelertjes per auto naar de wedstrijd brengen. Het bestuur gaat hier – met hulp van andere vrijwilligers – op toezien. Wie toch komt wordt weggestuurd, desnoods met hulp van de politie. Scheidsrechters mogen wedstrijden ook niet laten beginnen als er mensen op ons terrein zijn, die er niet horen.

Dit klinkt allemaal erg vervelend, maar het zijn regels die onze clubs zijn opgelegd. Het bestuur had liefst het hele programma drie weken opgeschoven, maar de KNVB dwingt ons om te spelen en schuift ook nog eens de verantwoordelijkheid op de clubs af. Sterker nog, de bond dreigt zelfs met de tuchtcommissie als teams liever niet spelen. Schandalig, maar wel de realiteit.

Helaas kan er voorlopig geen Mini’s Day gehouden worden, omdat de steun van ouders bij de allerjongste voetballertjes onontbeerlijk is. Het bestuur heeft ook besloten dat er op donderdagavond niet gespeeld kan worden door de 7×7 veteranen en de walking footballers. Dat laatste besluit is mede ingegeven doordat het licht op veld 2 nog niet is aangesloten en het hoofdveld gezien de weersvooruitzichten gespaard moet worden.

Voor vragen kan een ieder zich wenden tot het mailadres bestuur@gscods.nl Graag niet meer bellen of appen met bestuursleden, want die worden momenteel overspoeld met werk en de meesten hebben ook nog gewoon een baan…