Het is af en toe flink schrikken als wij op maandagmorgen om 8.00 uur de kantine en de kleedkamers inkomen. Misschien denken onze bezoekers aan de accommodatie dat wij ons gepasseerd voelen als men zelf de gemaakte rotzooi opruimt.

Wij vinden het echter niet erg als je zelf je per ongeluk gevallen patatjes opraapt en in een van de vele aanwezige vuilnisbakken gooit. Het is ook niet erg als je de suiker die je per ongeluk naast het bekertje koffie of thee gooide zelf even weghaalt.

Je zal ons niet horen klagen als je de moeite neemt om je schoenen die met zand of klei vervuilt zijn buiten even uitklopt of langs de borstels haalt om ze schoon te maken.

Bier of koffie omgevallen en tafel vies?
Wij doen er niet moeilijk over als je zelf even een doekje aan de bar vraagt om het op te ruimen.

Ook klagen wij niet als je het toilet probeert een beetje netjes te houden en het alleen daarvoor gebruikt waarvoor het bedoeld is. Een borstel erdoor na een grote boodschap is echt niet erg hoor.

Hetzelfde geldt voor de kleedkamers. Voel je vooral niet bezwaard als je je geroepen voelt om na gebruik van de kleedruimte door je team even een trekker over de vloer te halen en even de moeite te nemen om te kijken of er geen troep is achtergelaten en dit dan even op te ruimen.

Wij voelen ons echt niet gepasseerd als je je afval buiten in de aanwezige prullenbakken gooit in plaats van ernaast. Of als je dat lege flesje of wikkeltje van je snoep even meeneemt in de auto in plaats van dat je het achterloos op de parkeerplaats deponeert.

Natuurlijk is dit artikel met het nodige cynisme geschreven. Maar we menen het wel dat wij als steeds kleiner ploegje 60 plussers van de schoonmaakploeg niet ver van het punt zijn verwijderd dat we er geen gat meer in zien om de boel nog op orde te krijgen.

Met een beetje goede wil van iedereen houden we de accommodatie leefbaar en netjes.