De eerste competitiewedstrijd als zevental was voor een aantal dames even wennen; geen slidings, geen ingooi, doorwisselen en minder teamgenoten op het veld. Bijkomend voordeel van een kleiner team – en een kleinere selectie – is wel dat er opeens zeeën van ruimte is in de kleedkamer.

Met Ivy en Kirsten in de verdediging, Boon op het middenveld, Shanna en Pinar op de flanken, Oma in de spits en Yvonne en Marsha als wissels verschenen onze dames aan de aftrap tegen IFC. Net als tijdens de oefenwedstrijd was het wederom Maaike die zich aanbood om plaats te nemen onder de lat. Hoewel er slechts één oefenwedstrijd is gespeeld, wisten de dames elkaar prima te vinden. Omdat de tegenstander verzuimde om Boon te dekken, ontstond er veel ruimte op het middenveld. Boon kon dan ook regelmatig zelf op avontuur, een een-tweetje aangaan met de flanken of Oma wegsturen. Na 7 minuten was het dan ook Oma die de score in het voordeel van onze dames opende. Helaas kwam er na de openingsgoal ook een einde aan het eenrichtingsverkeer richting het doel van IFC. Hoewel er over en weer kansen werden gecreëerd, wisten de dames van IFC – door een mooi afstandsschot en wat ongelukkige foutjes aan onze kant – nog voor rust op een 4-1 voorsprong te komen.

Ook in de tweede helft kregen onze dames de nodige kansen, maar zagen hun inzet helaas over en naast het doel of in de handen van de keeper eindigen. Na een kwartier in de tweede helft ruilde Maaike haar keepershandschoenen in voor een plekje in de spits en was het Oma die het doel de rest van de tweede helft schoon moest houden. Dat leek bijna te lukken nadat Kirsten op de doellijn wist te voorkomen dat een inzet van IFC achter de lijn zou eindigen. Helaas voor ons was de spits van IFC oplettend genoeg en kwam Oma net een paar centimeter tekort om deze tweede inzet te keren.

Hoewel de uitslag (5-1) wellicht anders doet vermoeden, waren onze dames niet geheel kansloos. Kansen waren er genoeg, maar de afwerking behoeft nog enige verbetering.