Liefst vijftien leden deden dinsdagavond mee aan de tap-cursus, die werd aangeboden door onze bierleverancier Inbev. Nog mooier was dat liefst drie van de deelnemers aangaven, dat ze af en toe een bardienst willen gaan draaien. Miranda, die zich wekelijks suf puzzelt om het barrooster rond te krijgen, is er erg blij mee. Maar…. de nood is nog altijd hoog !

Misschien moeten we wel zeggen erg hoog, want ondanks de eerste versterkingen voor de bar- en keukenploeg dreigt zaterdagmiddag 10 oktober de kantine en/of de bakhoek dicht te gaan. Dat wil eigenlijk niemand, dus we hopen dat nu meer echte clubmensen opstaan en zich bereid tonen een dienstje te draaien. Nog meer goed nieuws trouwens, want nu zoveel mensen efficiënt kunnen tappen gaat de prijs voor een kannetje bier omlaag.

Het tekort aan mensen achter de bar is het meest nijpend op zaterdagen, maar ook op zondagen en doordeweekse avonden zijn wat extra helpende handen meer dan welkom. Als alle oproepen niet leiden tot meer hulp zal het bestuur op de eerstvolgende ledenvergadering opnieuw het voorstel inbrengen tot verplicht vrijwilligerswerk óf afkoop daarvan.