Wie de uitslag 4-0 ziet zal denken dat Zondag-1 een makkelijk middagje had in het oefenduel met OVV’67. Niets is echter minder waar. Vooral in de eerste helft lieten de Brabanders een handvol grote kansen liggen. De uitblinkende doelman Mehmet Tokul hield Zondag-1 op de been.

Tegen de verhouding in kwam GSC/ODS zelfs op voorsprong. Aanvoerder Davut Sahan vierde z’n 32-ste verjaardag met een treffer vanaf elf meter. Na de thee speelde GSC/ODS beter en schiep zelf ook kansen. En waar die jarenlang te vaak gemist werden, toonde ploeg zich nu reuze efficiënt.

Vrije trappenspecialist Haci Karasahin maakte z’n reputatie weer eens waar (2-0) en na een mooie door hem ingeleide aanval zorgde Emre Sahin voor nummer drie. Tussen alle bedrijven door kreeg ook de ploeg uit Oosteind weer kansen, maar Mehmet Tokul bleek simpelweg niet te passeren.

In de slotseconden zag Sabit Kayhan de Brabantse goalie te ver voor z’n doel staan en zorgde vanaf de middenlijn met een puntgave lob voor een afsluitend juweeltje: 4-0. Ondanks de ruime zege oogde Zondag-1 toch nog niet helemaal klaar voor het ‘echte’ werk…