Met het scorend vermogen van Zondag-1 zit het wel goed. Die conclusie lijkt niet voorbarig na de 9-1 oefenwinst op Raptim. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Gorkummers eigenlijk een maatje te klein waren voor dit GSC/ODS, maar daar zal niemand van wakker liggen.

Ivo Peirera Nascimento opende de score en binnen het half uur verdubbelde Suayib Yaman de marge door een afgeslagen bal ineens op de slof te nemen. De bal vloog snoeihard de kruising in. Davut Sahan mocht vanaf elf meter voor nummer drie zorgen.

Een mooi uitgespeelde aanval, afgerond door Sadik Karasahin, bepaalde de ruststand op 4-0. Na de thee voerden Ferit Yaman (2x), Serhat Kavak en Suayib Yaman de score op tot 8-0. Raptim redde de spreekwoordelijke eer met een fraai schot, waar zelfs de immer sterk keepende Mehmet Tokul geen vinger achter kreeg.

Het laatste woord was toch weer aan GSC/ODS door een treffer van Sadik Karasahin. Of Zondag-1 nu klaar is voor het echte werk is even afwachten. Alvorens de competitie op 20 september begint wacht de ploeg eerst nog drie bekerwedstrijden, die vaak ook als oefenpotjes beschouwd worden.

Komend weekend moet Zondag-1 op bezoek bij vierdeklasser Buren. Een week later ontvangt het BZS, eveneens een vierdeklasser. De laatste pot wordt afgewerkt bij vijfdeklasser SV Wadenoijen. Als kersverse derdeklasser heeft GSC/ODS in deze poule op papier dus de favorietenrol, maar die moet je wel waarmaken….