Na 2 oefenwedstrijden stond de eerste officiële wedstrijd voor de beker tegen stadsgenoot DFC 6 op het programma. Het hoger spelende DFC 6 beschikt over een fysiek sterke en goed voetballende ploeg zodat het een lastige horde zou worden voor de mannen van zaterdag 4.

Met een uitgedachte tactiek, stuurde coach Hartman een goed uitgebalanceerd team de wei in. Doordat de gasten een team hebben wat graag de bal rond laat gaan kwamen de mannen van GSC/ODS zelf ook aan voetballen toe en ontstond er een boeiend gevecht om de 3 punten. Na enkele speldenprikjes over en weer was het captain Brandon die voor de thuisploeg de score opende en de 1-0 aantekende.

Niet in het minst onder de indruk bleven de mannen van DFC de bal rondspelen en wisten enkele keren slim tussen de linies door te combineren en de 1-1 achter keeper Hulleman te deponeren. Toch ietwat zenuwachtig nu begonnen de mannen van de thuisploeg wat foutjes te maken en wist de spits van DFC een breedte bal te onderscheppen en de ruststand naar 1-2 te tillen.

Met wat verse krachten in het team en vol goede moed begon beide teams aan de tweede helft. Het combineren lukte aan beide zijde een aantal keer behoorlijk goed waardoor er over en weer wat kansen waren. De vreugde was al gauw het grootst bij de mannen van zaterdag 4 toen Brandon zijn 2de van de middag maakte en de stand weer gelijk trok. De jonge Jari was met zijn constante bewegingen een plaag voor de verdediging en ook het middenveld en de verdediging onder leiding van Tony geflankeerd door zijn secondanten Melin, Yoran en Chris gaven geen krimp op de aanvals golven van de gasten.

Met nog zo’n kwartier op de klok was het Davy de thuisploeg in extase bracht met zijn treffer en de stand weer na 3-2 bracht. Een wedstrijd die dus over en weer ging, met man en macht en strijdend voor iedere meter leek een bekerstunt in de maak. Helaas moesten de mannen van coach Hartman vlak voor tijd toch nog het hoofd buigen voor de equipe van DFC en werd de terechte eindstand op 3-3 bepaald.