Zowel het 1ste als het 2de wacht een lastige bekerpoule en voor de Equipe van Dennis Groeneweg stond de eerste horde IFC 1 op het programma. Een Ploeg die vorig jaar in de competitie heeft laten zien een lastig te bespelen en goede ploeg te hebben.

Na een uitstekende voorbereidingsperiode in de afgelopen weken stond dus de eerste echte wedstrijd voor de deur. De mannen van IFS schoten uit de start blokken en begonnen fanatiek met hoog druk zetten. Na deze storm de eerste 10 minuten over ons een te hebben laten komen zonder nagenoeg in de problemen te komen kwamen de mannen van de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd waardoor er een gelijkwaardig schouwspel ontstond.

Door het tempo vloog de eerste helft voorbij waar er voor beide teams in deze streekderby kleine kansen ontstonden zonder dat beide teams echt gevaarlijk werden. Er werden aan beide kanten wat corners weggegeven maar keeper van Ballegooijen kwam eigenlijk niet in de problemen en de achterhoede onder leiding van Zimmerman hield goed stand. Voorin was de sterk spelende Denzil zeer balvast en kwam hij enkele keren zeer gevaarlijk door. Met een 0-0 ruststand werd door beide teams de kleedkamer opgezocht.

Na de rust veranderde er niet zoveel aan het speelbeeld de ingevallen Janga voor Denzil bracht een andere dynamiek in het spel van de thuisploeg waardoor de gastheren goed op hun hoede moesten blijven. Ook de mannen van IFC kwamen enkele keren goed door en de thuisploeg kwam goed weg toen er een bal op de lat werd gekopt en van Ballengooijen tot 2 keer toe de spits van de gasten van scoren wist te houden.

De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen tot dat er bij de thuisploeg een keer iets te laat gekanteld werd en de thuisploeg in een ondertal situatie terecht kwam en de stand plotseling 0-1 was. Een stand die gezien het spelbeeld wellicht niet helemaal terecht was, toch liet de thuisploeg zien een team te hebben wat voor elkaar door het vuur ging en bij deze tegenslag niet door de ondergrens zakte kortom voor de technische staf van zaterdag 1 een nederlaag met perspectief waar het hele team op voort kan borduren.