Vrijdagavond stond bij voorbaat vast dat GSC/ODS niet kon verliezen. Niet zo gek, want het werd een lekkere clubavond met onderlinge duels tussen Zat-1 en Zon-1 op ons eigen kunstgras en Zat-2 en Zon-2 op het kunstgras van buurman Oranje Wit.

Op beide velden werd duidelijk, dat de zaterdag-selectie in de voorbereiding op het nieuwe seizoen iets verder is dan de collega’s van de zondag. Vooral Zon-2 had het moeilijk tegen Zat-2. Op het andere veld waren Zat-1 en Zon-1 veel meer aan elkaar gewaagd.

Haci Karasahin zete Zon-1 op voorsprong, maar na rust boog Zat-1 de achterstand om in een voorsprong door treffers van Dion de Kreij en Rens van Dijk. Het venijn zat weer eens in de staart. Serhat Kavak bracht de stand in de laatste minuut gelijk, maar in de allerlaatste seconde mocht Abdullah Uysal vanaf elf meter Zat-1 de winst bezorgen: 3-2.

Zat-2 opende sterk tegen Zon-2, maar deed het na een 2-0 voorsprong wat kalmer aan. Na rust zagen we daar precies hetzelfde beeld, met één verschil, namelijk dat ook Zon-2 scoorde. Sadik Telli benutte bij een 3-0 stand een penalty. Zat-2 won met 4-1 dankzij treffers van Wassin Mabrouki (2x), Riley Hato en Raiclen Nepomuceno.

Na afloop werd voor alle spelers en andere liefhebbers de barbecue aangestoken en kon een mooie clubavond worden afgesloten met de conclusie dat oefenwedstrijden tussen onze zaterdag- en zondag-teams zeker voor herhaling vatbaar zijn.