Wie de eerste oefenwedstrijd van Zaterdag-1 donderdagavond zag zal bepaald niet teleurgesteld zijn. Op bezoek bij Oranje Wit 2, dat acteert in de reserve hoofdklasse, speelde GSC/ODS een prima pot. In de eerste helft was zelfs sprake van een kwalitatief hoogwaardig duel.

Met twee ploegen die echt wilden voetballen ontspon zich een leuk kijkspel, waarin de ploegen aardig aan elkaar gewaagd bleken. De gastheren konden met een 1-0 voorsprong rusten dankzij een prachtige vrije trap, die overigens pas in de rebound tot de 1-0 leidde.

In de tweede helft stuurde trainer Dennis Groeneweg een totaal nieuw elftal de mat op. Alle 24 spelers, die nu in de selectie zitten, kregen speeltijd. Direct na rust schoot Dani Fernandez GSC/ODS op gelijke hoogte. Het ook met veel jonge spelers acterende Oranje Wit trok daarna wel het initiatief naar zich toe.

Het resulteerde in twee treffers, maar GSC/ODS toonde karakter en kwam terug in de wedstrijd. De snelle Jeremy Oosting soleerde tot voorbij de keeper, leek in een onmogelijke hoek te belanden, maar wist de bal toch nog panklaar neer te leggen voor Abdullah Uysal: 3-2.

In de slotfase werd het zelfs bijna nog gelijk, maar het fraaie afstandsschot van Bradley Pos trof de kruising. Het klinkt als een cliché, maar voor de spelers en staf was dit een buitengewoon nuttig oefenduel. Wie weet dat er nog acht selectiespelers op vakantie zijn, begrijpt dat we komend seizoen meer dan één sterk elftal op de been gaan krijgen…