Onze zaterdag-selectie heeft kennis gemaakt met een nieuw fenomeen in de voorbereiding; meting van de fitheid. Onder leiding van fysiotherapeut Menno onderwerpt de technische staf alle spelers in de aanloop naar het seizoen aan diverse testen, zodat ieders fitheid in beeld komt.

Zaterdagmiddag waren we getuige van drie van die testen; sprinten over 35 meter, springen en de zogeheten T-test, waarbij je zo snel mogelijk voor-, zij- en achterwaarts moet. De snelste man in de selectie (op dit moment) is Joey Gooshouwer. De aanvoerder klokte 4,8 seconden.

Bij de T-test bleek Bradley Pos de snelste. Hij raasde rond in 9,58 seconden. Bij de sprongtest ging het niet om de absolute hoogte, want dan zouden lange spelers in het voordeel zijn. Daar komt dus een rekensommetje bij en daaruit bleek dat Dion de Kreij de meeste sprongkracht heeft.

Het zijn momentopnames, maar ze geven inzicht in de individuele ontwikkeling van spelers. Als zij op bepaalde onderdelen beter willen worden kunnen ze in overleg met de staf en de technische commissie ook vragen om gerichte oefeningen.