De bal rolt weer bij GSC/ODS. Helaas nog niet als vanouds, maar het begin is er. Donderdagavond was het aan JO15-1 om als eerste onze gloednieuwe kunstgrasmat te betreden voor de eerste training na twee maanden ‘lockdown’. Enkele andere jeugdteams volgden.

Met name onze jeugdcommissie heeft een berg werk verzet om de trainingen bij onze club weer mogelijk te maken. Na het maken van draaiboeken en protocollen is toestemming verleend door de gemeente Dordrecht om weer sportief bezig te zijn bij onze club.

Het zal voor alle leden echt even wennen zijn, want er is door de corona-maatregelen veel veranderd. Zo zijn er nu rijrichtingen, looproutes, andere parkeerplekken, hygiënemaatregelen en andere regels, waar iedereen zich zonder discussie gewoon aan houden moet.

Feitelijk was donderdagavond ook een proef om te zien of alle verplichte en uitgedachte maatregelen in de praktijk werken. Dat bleek gelukkig het geval. Dat betekent dat in principe alle teams, van jong tot oud, weer kunnen gaan ballen volgens een NIEUW trainingsschema en regels !

Jeugdteams, ouders en jeugdtrainers zijn inmiddels geïnformeerd. Bij de senioren is dat nog niet gebeurd, hoewel ook die komende week weer kunnen gaan trainen. Onder welke condities en wanneer? Dat lezen jullie dit weekend op onze clubkanalen (website en facebook).

Als de info er is, lees die dan aandachtig door en gedraag je zoals dat is voorgeschreven, Wie zich niet aan de regels houdt riskeert niet alleen dat hij zelf verwijderd wordt, maar ook dat de vereniging een boete krijgt en alle trainingen verboden worden. Dat wil toch niemand?

Tot slot nog een kanttekening. Er zijn namelijk teams die niet kunnen trainen, omdat trainers/leiders dit (nog) niet aandurven, bijvoorbeeld omdat ze extra kwetsbaar zijn of zo iemand in hun privé omgeving hebben. Dit respecteert de club uiteraard!

Het zoeken naar (tijdelijk) vervangende trainers is een hell-of-a-job. Zeker nu de sociale contacten op de club op laag niveau liggen. Maar mocht je als (tijdelijk) trainer een jeugdteam willen helpen, laat dat dan weten aan de jeugdcommissie; stuur een mailtje naar jeugd@gscods.nl

Rian en Micah mochten met hun spelers als eersten weer de mat op
Desinfecterende gel, voor wie z’n handen niet goed gewassen heeft….
De parkeerplaats is anders ingericht, met nieuwe regels voor auto’s en fietsen