Wat een mooi einde van het seizoen moest worden waars het niet de vraag was of we kampioen zouden worden maar meer wanneer we kampioen zouden worden. Helaas voor iedereen die het voetbal een warm hart toedraagt liep voor iedereen het seizoen op een teleurstelling uit vanwege de lastige maar begrijpelijke beslissing van de KNVB om het seizoen vanwege de Corona crisis niet af te maken.

Dat dit voor de nodige teleurstelling zorgde zal degene die het team volgt niet vreemd in de oren klinken waar het 2de vorig seizoen een moeilijk en desastreus jaar beleefde en de competitie vanwege blessures en afhakende jongen slechts afgemaakt kon worden met de hulp van de jeugd en de veteranen.

Dit jaar was de opdracht aan de nieuwe technische staf van het 2de om het plezier en de motivatie weer terug te brengen en vandaar uit te werken naar een resultaat. Met de terugkeer van een aantal langdurig geblesseerde jongens, jongens die weer op het oude nest terugkeerde, jongens van buitenaf en talentvolle gasten uit de lagere elftallen en zoals al eerder vermeld een nieuwe staf was er dus wel wat werk aan de winkel maar stond er ook een groep met perspectief.

Waar mij nog voor de start van het voetbaljaar werd gevraagd waar begin je in hemelsnaam aan ging ik vol goede moed de uitdaging aan en bleek tijdens de pittige oefenwedstrijd al dat er best een hoop kwaliteit in de groep zat en dat als we er met zijn alle de schouders onder zouden zetten er iets moois kon ontstaan. De bekerwedstrijden werden ook nog eens als goede oefenwedstrijd benut en daar werd de basis gelegd voor ons spel en richting een passende speelwijze voor de groep gewerkt en werden we slechts op doelsaldo uitgeschakeld.

Het team schoot tijdens de competitie start dan ook uit de start blokken en er bleek een sterke basis te zijn voor een prachtig seizoen. Er werd gedurende competitie lustig op los gescoord door maar liefst 15 verschillende spelers en nog wat eigen doelpunten van de tegenstander. Met als uitschieters Dani Fernandez met 13 goals , Jeremy met 9 goals en Abdullah met 7 doelpunten. Het zou niet passen om alleen deze speler er uit te lichten omdat de keepers Paul en Rensley met medewerking van de solide verdedigers Jelle, Koen, Yassien Boahadi, Kevin, Joeri Broer, Liam, Joeri Kordelaar, Dylan Sulkers slechts 17 treffers toestonden. De juiste balans op het middenveld met spelers zoals Tarik, Whitley, Sylvester, Danny en aanvoerder Dylan Bax zorgde dat de aanvallers voldoende kansen kregen en zij ook zelf regelmatig een doelpunt meepikte.

Was het dan alleen maar top en niks te klagen nee zeker niet we zagen voor de winterstop al Yassine G al weg vallen met een schouder blessure en moest ook Sylvester een paar maanden toekijken, ook Danny moest vlak voor de winterstop met een blessure vanaf de kant toekijken en het drama was helemaal compleet toen Dani Broos tegen zijn zoveelste zware aanliep en iedereen met hem mee leed. Ook het voetbal was niet altijd even goed en er waren zeker wedstrijden die het aankijken niet waard waren maar waar iedereen wel voor iedere meter vocht en voor elkaar door het vuur gingen en er zo een team ontstond met maar een missie de titel binnen halen mooi of lelijk maakte niet uit.

Gelukkig vaak met mooi voetbal en waar spelers het voor elkaar opnamen en ook ondank de teleurstelling over een tactische keuze voor het team op de bank plaats namen. Ook de jongens van 1 die van blessures terugkwamen of vanwege tactiek een keer niet bij de groep van 1 zaten werden goed opgevangen en werd er geaccepteerd dat ook zij een bijdrage zouden leveren aan onze wedstrijden en dus de titel. Dat het bij vlagen zo soepel zou lopen had niemand verwacht en is dus echt een prestatie van de jongens zelf die in 14 wedstrijden liefst 60 maal het doel wisten te vinden en er slechts 17 wist tegen te krijgen waarvan de meeste nog door concentratie verlies mag zeker naar vorig jaar een top prestatie genoemd worden.

En daarom mannen zijn jullie ondanks het besluit van de KNVB voor mij toch kampioenen en verdienen jullie die titel. Laten we hopen dat de crisis gauw wat beter wordt zodat we het seizoen met hopelijk nog een leuke oefen pot in stijl kunnen afsluiten en we elkaar weer in goede gezondheid kunnen ontmoeten. Namens mij bedankt voor een geweldig jaar en het vertrouwen dat jullie in mij getoond hebben en Jan bedankt voor alle hulp.