Er komen bij GSC/ODS voorlopig géén trainingen voor de jeugd. Bestuur en jeugdcommissie hebben dat vanavond (zondag) besloten in een video-vergadering. Er zijn te veel onbeantwoorde vragen en problemen om nu al een verantwoord besluit te kunnen nemen.

Het kabinet kondigde dinsdagavond aan, dat de jeugd bij clubs weer mag gaan sporten vanaf woensdag 29 april. Daarbij werd gezegd dat óók jeugd die géén lid is van een sportclub bij de verenigingen terecht moet kunnen. Elke gemeente moet dit met sportbonden en clubs regelen.

Inmiddels is er een uitgebreid protocol van de sportkoepel NOC/NSF waarin is uitgewerkt wat er verwacht wordt van jonge sporters, ouders, trainers en clubs. De praktische uitvoerbaarheid vergt veel extra inzet van vrijwilligers, méér nog dan in ‘normale’ tijden.

Uit een peiling onder onze trainers en leiders blijkt dat de helft niet staat te popelen om het veld op te gaan. Niet uit onwil, maar vooral omdat er te veel onduidelijkheden zijn. Voor een enkeling speelt ook mee, dat de privé situatie extra voorzichtigheid vraagt om niet met het virus besmet te raken.

Een ander praktisch probleem voor GSC/ODS is dat we op dit moment géén veld tot onze beschikking hebben. Ons kunstgrasveld wordt gerenoveerd en beide natuurgrasvelden zijn in onderhoud. Kort en goed; er kan tot 11 mei op onze accommodatie niet getraind worden.

Zodra het kunstgras beschikbaar is en er meer duidelijkheid komt over wat er van verenigingen precies verwacht wordt zullen bestuur en jeugdcommissie opnieuw bekijken of en wat er haalbaar is. Jammer, want bij een voetbalclub wil je voetballen, maar het kan simpelweg (nog) niet.