Het is ook voor GSC/ODS geen makkelijke tijd nu er geen activiteiten op ons complex mogen plaatsvinden en persoonlijke contacten met clubgenoten bijna onmogelijk zijn. We kunnen alleen maar hopen dat al onze leden in goede gezondheid zijn en blijven tot er een vaccin of medicijn is tegen het corona-virus. 

Zoals jullie eerder op onze clubkanalen konden zien blijven we wel actief om de club zo goed en zo kwaad als het kan draaiende te houden en voor te bereiden op het moment dat we weer mogen opstarten. Zo zijn we bezig met de verlichting van onze velden.

De LED-verlichting op het hoofdveld is gereed en in juni wordt gestart met het plaatsen van masten voor de nieuwe installatie op veld 2, die ook voorzien wordt van LED-lampen. Op het kunstgrasveld heeft de gemeente de verlichting aangepast naar LED en is de kunstgrasmat geheel vervangen.

Nu alle sportcomplexen gesloten zijn missen ook wij natuurlijk een van onze belangrijkste inkomstenbronnen namelijk de kantineomzet. En dat in een periode waarin normaal gesproken de inkomsten, door toernooien e.d., altijd het hoogst zijn.

Kantinevoorraden, die niet tot het nieuwe seizoen bewaard konden worden, hebben we geschonken aan de Voedselbank. Vaste lasten, zoals verzekeringen, energielasten, afschrijvingen e.d., lopen intussen gewoon door. De veldhuur, die we moeten betalen (de grootste kostenpost), is door de gemeente voorlopig drie maanden uitgesteld.

Hopelijk besluit de gemeenteraad van Dordrecht in een later stadium, net als veel andere gemeenten, om de huur voor de periode dat we geen gebruik kunnen maken van de velden, alsnog kwijt te schelden. Ook hier steekt het bestuur energie in.

Hopelijk kan GSC/ODS gebruik maken van de door de overheid aangekondigde steunmaatregelen voor sportclubs. Een verzoek hiertoe is door ons ingediend, maar een toezegging is er nog niet gekomen.

Toen de bal in maart abrupt stil kwam te liggen lag ons tweede zaterdagteam op titelkoers met na 14 gespeelde wedstrijden zeven punten voorsprong op de nummer twee – en zelfs nog een wedstrijd minder gespeeld – en een doelsaldo van 60 voor en 17 tegen. Een kampioenschap kon Zaterdag-2 dan ook bijna niet meer ontgaan.

Het is voor dit team dus extra zuur dat het seizoen zo eindigde en hen het kampioenschap op vervelende wijze is ontnomen. Het bestuur hecht er oprecht waarde aan om de jongens van dit elftal alsnog te complimenteren met een geweldig seizoen waarin veelal heel leuk en met inzet werd gevoetbald! Hopelijk volgt komend seizoen de herkansing.

We spreken de hoop uit dat al onze actieve voetballers het geduld kunnen opbrengen om met ons te wachten op het moment dat de bal echt weer mag gaan rollen. En hopelijk duurt dat niet te lang meer. Tot die tijd blijven wij achter de schermen actief om de club op de been te houden. Let goed op jezelf en je dierbaren en hopelijk tot snel ! 

Bestuur GSC/ODS