Het kabinet heeft de corona-regels voor het sporten versoepeld. Concreet betekent dit dat de jeugd weer actief mag worden. Niet in wedstrijden, maar wel in trainingen en onderlinge partijtjes. Of en hoe we dat bij GSC/ODS gaan doen is echter nog even de vraag….

Op dit moment zijn onze beide natuurgrasvelden in onderhoud. Normaal zou dat in de zomer gebeuren, maar door de coronacrisis is dat naar voren gehaald. Bovendien wordt ons kunstgrasveld voorzien van een nieuwe mat. Vraag 1 is dus hoe snel we een veld beschikbaar hebben.

Tweede vraag is of er voldoende jeugdtrainers en -leiders bereid zijn om met hun team(s) weer te gaan trainen. Ook deze begeleiders hebben een privé-situatie die het voor hen wellicht moeilijk of onmogelijk maakt om nu snel de draad op te pakken.

Derde vraag is of onze jeugdleden zelf willen, maar daar hebben we de afgelopen weken wel veel signalen van gehad. Tijdens de ‘verboden periode’ moesten ze regelmatig worden weggestuurd en ook zij missen hun sociale contacten (=hun vrienden en vriendinnen).

Het bestuur probeert binnen enkele dagen in kaart te brengen wat er mogelijk is en zal hierover zo snel als mogelijk duidelijkheid geven. Uiteraard zal een ‘heropening’ voor de jeugd alleen gebeuren als voldaan kan worden aan voorwaarden als veiligheid en gezondheid (hygiëne).

Het kabinet wil overigens dat de jeugd van 12 tot 18 jaar gaat trainen met inachtneming van anderhalve meter afstand tot elkaar. Mocht de bal bij GSC/ODS weer gaan rollen, hou er dan rekening mee dat kantine en kleedkamers gesloten blijven. Omkleden en douchen moet dan thuis.

Of het zover komt? Nogmaals, dat is even afwachten. Bestuur en jeugdcommissie zijn al aan het werk. Zodra er helderheid is, wordt die gegeven via onze website en facebook-pagina.