Na 2 weekenden zonderwedstrijden stond het competitie treffen tegen Alblasserdam 3 op het formulier.Met de overwinning in de uitwedstrijd in het geheugen werd het strijdplanafgestemd op die wedstrijd.

Waar de gasten afwachtend begonnen waren de eerste kansenvoor ons maar was het tempo aan de bal te laag en te weinig diepte in het spelwaardoor de verdediging en de keeper van Alblasserdam makkelijk op de beenbleven. Na zeven minuten was het wel Paul die moest vissen omdat de gasten eente makkelijke houding en concentratie verlies van de achterhoede van GSC/ODSgenadeloos af strafte 0-1.

Dit leek het sein om er een stapje boven op te doen enenkele minuten later stond het via Jeremy weer 1-1 en niet veel later was hetde hoek in gestuurde Sylvester die een voorzet loepzuiver op het hoofd vanJeremy deponeerde en wij aan de goede kant van de voorsprong stonden 2-1. Naenkel soepel aanvallen was het nu Dani Fernandez die de bal via de keeper inhet net deed belanden en de stand naar 3-1 tilde.

Binnen het half uur dus al vier doelpunten je zag deconcentratie wegvloeien en er werd te traag omgeschakeld en we gingen met teveel mensen voor de bal lopen. Een te snelle spelhervatting en geklungelachterin zorgde ervoor dat de mannen van Alblasserdam dichterbij kwamen en de3-2 op het bord verscheen. Nog geen 2 minuten later was de marge echter alweervergroot omdat Dani zijn tweede van de middag aantekende en de 4-2 maakte ditleek de rust stand te worden maar niets was minder waar en de flegmatiekehouding van GSC/ODS werd hard afgestraft en de 4-3 belandde tussen de palen.

Met Appie in het veld voor Dylan Gooshouwer en hernieuwde energie om er toch een betere wedstrijd van te maken begonnen we aan de 2de helft. Het was duidelijk dat we de betere ploeg waren maar dat de instelling die ons dit seizoen zo kenmerkt deze wedstrijd niet helemaal goed was. Een aantal grote kansen waren niet aan ons besteed en op de counter werden we een paar keer verrast en hield Paul ons op de been. Ook hij was echter het antwoord schuldig op een terechte vrije trap randje 16 meter en zag het leder onder hem door in het doel verdwijnen.

Met het verstrijken van de tijd leek het er deze wedstrijd niet in te zitten en koesterde de mannen van Alblasserdam het punt dat ze binnen handbereik hadden. Het te lage tempo aan de bal en het matige positie spel deed ons spel zeker geen goed al leek Jeremy een uitgelezen kans op de 5-4 binnen te tikken maar zag de bal een meter of 2 naast verdwijnen. Toch was daar vlak voor tijd Tarik die zich als een van de weinige aan de malaise onttrok en er voor zorgde dat de zaterdag 2 door het oog van de naald krop en de bevrijdende 5-4 binnen schoot. Al met al een wedstrijd om snel te vergeten maar ook zeker om van te leren richting de volgende wedstrijd tegen Oranje-Wit.