De eerste helft begon droog en gereserveerd.
Zowel Rijsoord als de gastvrouwen speelden de eerste 20 minuten onwennig. Simpele passjes verdwenen bij de verkeerde kleuren en beide ploegen kregen niet meer dan twee combinaties op poten. Toen de regen begon te vallen zakte de moed ook redelijk snel in: drie aanvallen van GSC/ODS verdwenen schadeloos over de achterlijn en Rijsoord stond vijf keer op rij simpel buitenspel. Na een klein half uur kwam een spits van Rijsoord gevaarlijk vrij, werd de bal teruggelegd op de andere spits en stuiterde de bal achter Simone, die toch goed stond te keepen. 0 – 1
De druk werd opgevoerd maar tot scoren kwamen we niet: Yvonne plaatste een afvallende bal net op de paal en uit de corners bleken we ook geen doel te treffen.
Wederom een een-tweetje tussen de twee spitsen van Rijsoord zorgden voor de 0-2.
De regie kregen we niet terug, en met deze stand zochten we de kleedkamers op.

De tweede helft begonnen we fel aan de wedstrijd en op het middenveld leken we balvaster te worden. Wendy werd vaker bereikt en kwam na ongeveer 10 minuten klem te zitten tussen de uitkomende keepster en de verdedigster van Rijsoord: Penalty.
Andrea nam plaats achter het speeltuig en roste de bal koelbloedig in de touwen: 1-2

De moed kwam weer terug en er werd weer voor elke centimeter gevochten. Dit leverde helaas flink wat blessuretijd op waardoor de snelheid weer uit het spel werd gehaald.
De regen begon weer te vallen en uit het niets werd er weer een counter opgezet door Rijsoord die beheerst werd afgemaakt: 1-3

Het spel werd, evenals het weer, grilliger en over en weer volgden er ongelukkige overtredingen, maar geen doelpunten meer. Met 50 minuten op de klok (inclusief blessuretijd) floot Ruud voor het eindsignaal tijdens wederom een flinke blessure voor een Rijsoord speelster. Alsof de weergoden speciaal gewacht hadden op dit signaal barstte een wolkbreuk los en was ook de aftocht naar de kleedkamer een heus waterballet.

Inmiddels zijn de dames weer opgewarmd en wacht ons vanavond een ingelaste wedstrijd tegen Sliedrecht thuis. Om 20:15 uur trappen we af.