Net als veel bedrijven en winkels ondervindt ook onze vereniging de gevolgen van de corona-crisis. Uitgaven, met name vaste lasten, gaan ‘gewoon’ door, maar aan de inkomstenkant lopen we sinds de sluiting van de kantine nogal wat geld mis.

Nu is het ook nog eens zo dat de maanden april tot en met juni traditioneel de hoogste kantine-omzet opleveren. Dat belooft niet veel goeds. Door de crisis zullen we waarschijnlijk ook sponsorinkomsten mis gaan lopen. Bedrijven hebben het moeilijk en zullen hun uitgaven kritisch bezien.

De enige stabiele inkomstenstroom, die de club nog heeft, is de contributie van onze leden. Geld dat hard nodig is. Toch horen we geluiden over terugbetaling of korting op contributie, omdat er niet meer gevoetbald wordt. Niet onbegrijpelijk, maar wel een extra probleem.

Iedereen moet zich realiseren dat hier sprake is van overmacht, GSC/ODS heeft deze situatie niet veroorzaakt…. Bovendien geldt de contributie voor een heel jaar. In zomer en winterstop loopt de maandelijkse inning immers ook gewoon door.

Veel dieper kan het bestuur er nu niet op ingaan, omdat nog niet bekend is of de KNVB, NOC/NSF en Gemeente Dordrecht iets voor de clubs kunnen en willen doen. Mocht er compensatie uit die of andere hoek(en) komen, dan kan de club dat geld heel goed gebruiken.

GSC/ODS is een gezonde club, die een stootje kan hebben, maar als veel leden contributie terug gaan vragen komt de bodem van onze clubkas snel in zicht. We hopen dus van harte dat veel van onze leden in deze vervelende periode pal achter hun cluppie blijven staan. Kunnen we op je rekenen?