De competities voor al onze teams worden dit seizoen niet meer hervat. Dat heeft de KNVB vanavond (dinsdag) bekend gemaakt. Het is het direct gevolg van het kabinetsbesluit, om alle maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan te verlengen tot 28 april.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal zegt : “Competities kunnen niet meer op een gewenste manier worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.” 

Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geeneindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradantenzijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgendseizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidigeseizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan naderuitwerken.

De bond belooft er alles aan te doen om de kosten voor verenigingen zo laag mogelijk te houden, zo ook de betalingen van clubs aan de bond. Zo is vandaag besloten dat de twee resterende maandelijkse incasso’s van april en mei niet worden uitgevoerd. Daarnaast geeft de KNVB een restitutie op de reeds in rekening gebrachte wedstrijdgelden.

Met als doel de totale financiële consequenties van deze crisis voor clubs enigszins te beperken, trekt de KNVB ook gezamenlijk op met NOC*NSF en de overheid en maakt zich sterk voor onder meer een noodfonds voor de sport. Zodra duidelijk is wat de financiële consequenties zijn voor GSC/ODS leest u dat op deze plaats.