Hopelijk verbetert het weer en de gesteldheid van onze velden, maar als het hoofdveld eventueel nog eens moet worden afgekeurd dan zullen Zaterdag-1, Zondag-1 en JO19-1 uit moeten wijken naar het kunstgras. Dit is door de KNVB verplicht gesteld met ingang van komend weekend (7 en 8 maart).

GSC/ODS koos er dit seizoen voor om bij afkeuring niet uit te wijken naar kunstgras, omdat we daar in voorgaande seizoenen slechte ervaringen mee hadden. Het kunstgras was wel altijd goed bespeelbaar, maar de weersomstandigheden voor spelers en toeschouwers waren vaak erg slecht.

Om te voorkomen dat elftallen te veel wedstrijden moeten inhalen (ook op ongewenste doordeweekse avonden) stelt de KNVB voor teams, die vallen onder de A-categorie, uitwijken naar kunstgras vanaf 7 maart verplicht. Dit geldt dus voor Zat-1, Zon-1 en JO19-1.

Overigens komt hier wel een ander ‘probleempje’ bij, want de gemeente gaat ons kunstgrasveld vanaf maandag 30 maart renoveren. Zolang deze grote onderhoudsbeurt duurt kan het kunstgras niet gebruikt worden. Dit heeft consequenties voor alle elftallen !

Omdat voor alle wedstrijden en trainingen gebruik zal moeten worden gemaakt van de twee natuurgrasvelden, zullen we hier verstandig mee om moeten gaan. Dat kan er toe leiden dat trainingen niet door kunnen gaan of daarvoor een alternatief gevonden moet worden. Creatieve ideeën zijn welkom!