Wat op papier een topper was werd in de praktijk een bar slecht duel. De nummers één en twee van de ranglijst konden de toeschouwers niet vermaken. De wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar, maar een van richting veranderd schot deed Zondag-1 de das om.

Koploper SVH kwam prima uit de startblokken en kwam al na twee minuten op 0-1. De Hagenaars kregen prima kansen op meer, maar verzuimden de klus snel te klaren. Na een kwartier was de ploeg al uitgeraasd, maar GSC/ODS creëerde voor rust ook helemaal niets.

Zondag-1, dat nogal wat vaste krachten miste, oogde onsamenhangend, maar herpakte zich in de rust. In de tweede helft hadden de gastheren een overwicht en er kwamen ook kansen. Uit een vrije trap van de rand zestien krulde Lutfallah Kilic (foto boven) de bal fraai over de muur binnen: 1-1.

Na de gelijkmaker leek SVH rijp voor de sloop. GSC/ODS rook bloed en was een paar keer dicht bij een voorsprong. Echter, bij één van de spaarzame counters van de bezoekers ging het dus mis: 1-2. Die klap kwam de thuisploeg niet meer te boven.

Komend weekend speelt Zondag-1 opnieuw thuis tegen een andere Haagse ploeg, middenmoter SV Madestein. Om te eindigen bij de eerste vier op de ranglijst – wat promotiekansen oplevert – is een overwinning noodzakelijk.